Solskjaer: ”Hellre hål än rövhål”

Publicerad:
Uppdaterad:
Ole Gunnar Solksjaer ångrar inte att han släppte flera tunga anfallsnamn inför säsongen.
Foto: BILDBYRÅN NORWAY
Ole Gunnar Solksjaer ångrar inte att han släppte flera tunga anfallsnamn inför säsongen.

FOTBOLL

Machester Uniteds anfall har varit för tunt, menar många kritiker.

Men Ole Gunner Solskjaer står fast vid sitt beslut att låta Alexis Sanchez och Romelu Lukaku lämna för Inter denna säsong.

– Jag har hellre ett hål i truppen än ett rövhål, resonerar norrmannen ...

Romelu Lukaku, 27, lämnade Manchester United för Inter inför säsongen – och har gjort stor succé under Antonio Conte med 17 mål på 25 serie A-matcher.

Han fick sällskap av lagkamraten Alexis Sanchez, som lånades ut från United men inte haft samma lyft som belgaren (endast ett mål och sparsamt med speltid).

Under säsongen har vissa röster höjts om att framför allt Lukakus målsinne hade behövts i Manchester (inte minst när Marcus Rashford blev långtidsskadad) – men nu slår tränare Ole Gunnar Solskjaer i från sig.

– Jag har hellre ett hål i truppen än ett rövhål. Personlighet är så viktigt. Vi är ett lag som ska funka i en lagmiljö, säger han enligt Metro – som hänvisar till magasinet United We Stand.

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Romelu Lukaku har gjort succé sedan flytten till Inter.

”Inga fler dåliga äpplen”

Norrmannen medger att en viss dos av ego är nyttigt och viktigt för spelarna att ha – men att förra säsongen präglades av dessa ”dåliga äpplen”, och att de drog ner lagmoralen. Det ska ha bidragit till lagets svaga avslutning av säsongen 2018–2019.

– I mars 2019 var flera spelare fysiskt trötta, mentalt trötta och skadade. Spelarna började med negativa tankar, men nu är det positivt i stället, säger tränaren, och fortsätter:

– Nu känner jag att vi inte har några ”dåliga äpplen” i den här gruppen.

Inför omstarten av Premier League ligger Manchester United på femte plats i tabellen, med tre pinnar upp till Chelsea på Champions League-plats. Anfallsstjärnan Rashford beräknas vara tillbaka till omstarten.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.