Hurtig tvåmålsskytt när Arsenal vann i CL

Svenskan hjälte för engelska storklubben

Publicerad 2022-10-28

Lina Hurtig har gjort sina första mål i Arsenal.

I Champions League sänkte hon Zürich med två mål när Arsenal vann med 3–1.

I somras värvades Lina Hurtig till den engelska storklubben Arsenal. Under torsdagskvällen gjorde hon sitt första – och andra – mål för sin nya klubb. Arsenal besegrade FC Zürich med 3–1 i Champions League.

Jordan Nobbs inledde målskyttet i matchen när hon gav Arsenal ledningen i den 38:e minuten. Precis före halvtid klev Hurtig fram. Svenskan nickade in 2–0 efter ett inlägg från högerkanten.

PLUS: VM-PANELEN: Det finns inga hot att tala om

Blev tvåmålsskytt

Zürich kom sedan att reducera med drygt 15 minuter kvar att spela – men då replikerade Arsenal snabbt. Knappt två minuter efter det schweiziska lagets mål gjorde Hurtig 3–1 i matchen. Hon stötte in en retur i mål efter att ett skott från Stina Blackstenius först räddats.

Det blev också slutresultatet i matchen, och därmed leder Arsenal sin grupp med sex inspelade poäng. Tvåan Juventus spelade 1–1 mot de regerande CL-mästarna Lyon i samma grupp.

Köp allt för att heja på Sverige i Sportbladet Shop här!