Mignolet i rampljuset när Liverpool segrade

Publicerad 2015-11-26

Christian Bentekes mål sänkte fransmännen

Liverpool är klara för slutspel i Europa League.

Hemma på Anfield blev det vinst mot Bordeaux med 2-1, trots ett hjärnsläpp från målvakten Simon Mignolet i första halvlek.

Det var i ett rasande tempo Liverpool inledde hemmamötet mot Bordeaux. Christian Benteke fick förtroende på topp och han skulle också visa sig bli kvällens stora man.

Men dessförinnan var det Liverpools målvakt Simon Mignolet som hamnade i rampljuset.

Den belgiske målvakten skulle sätta igång spelet men höll istället i bollen.. och höll i.. och höll i.. och höll i.

Efter 20 sekunder med bollen i Mignolets ägo valde domaren att blåsa indirekt frispark till målvaktens stora förvåning. Bordeaux tog vara på gratisläget på bästa sätt och Henri Saivet placerade snyggt in ledningsmålet i det vänstra krysset.

Akrobatik från Benteke

Bara minuter senare skulle Liverpool replikera när Benteke blev neddragen i straffområdet. James Milner skickade Cedric Carrasso åt fel håll och kunde säkert placera in kvitteringen.

Liverpool fortsatte med sitt snabba  passningsspel och ytterbackarna Moreno och Clyne kom runt flera gånger om på sina respektive kanter.

Strax innan halvtidsvilan hittade den sistnämdes inlägg fram till Christian Benteke som tog emot, vände om och stenhårt sköt in ledningsmålet.

– Det är jättevackert det där målet. Det är väldigt distinkt och enkelt, säger Simon Bank i Eurosports studio.

Klara för slutspel

Liverpool fortsatte sin forcering i den andra halvleken och hade bud på flera mål. På stopptid fick Bordeaux målskytt Henri Saviet ett jätteläge att kvittera matchen, men frisparken räddades på mållinjen av Mignolet. Trots två bortdömda mål av Benteke kunde Liverpool hålla undan och vinna komfortabelt.

Därmed gick laget upp i ledningen i grupp B och är inför den sista gruppspelsomgången redan klara för slutspel.