Delad poäng för svenskorna i engelska toppmötet

Publicerad 2018-02-24

TT

Seriefinal i Women’s Super League – ettan Chelsea mot tvåan Manchester City.

Det kungsblåa London-laget ledde länge, men efter en sen City-kvittering till 2–2 fick lagen nöja sig med varsin poäng.

Svenskorna Hedvig Lindahl och Magdalena Eriksson fick båda 90 minuter.

Julia Spetsmark inledde för City, men byttes ut i halvtid.

Det går bra för den svenska trion Lindahl-Eriksson-Andersson i England.

I dag kryssade deras Chelsea seriefinalen mot rivalen Manchester City.

Efter en stor speldominans i första halvleken (57–43 i bollinnehav; 15–3 i skott) kunde London-laget tämligen komfortabelt ta ledningen med både 1–0 och 2–0 – och såg ut at gå mot en säker seger.

City tog sig tillbaka in i matchen

Men i andra halvleken kom Manchester-laget tillbaka, tack vare en tidig reducering och sedermera även en sen kvittering i den 86:e minuten. Trots tappet leder Chelsea ligan med en poäng.

Målvakten Hedvig Lindahl och backen Magdalena Eriksson fick båda förtroendet från start i Chelsea. Vänsterspringaren Jonna Andersson – som gjort succé i laget sedan flytten från Linköping – satt på bänken matchen ut.

I Manchester City fick den före detta Örebro-anfallaren Julia Spetsmark chansen – men hon byttes ut i halvtid till förmån för skotska Claire Emslie.

Stormatch även i Frauen-Bundesliga

Även i tyska högstaligan vankades det ett stormöte under dagen.

Freiburg vann mot Frida Rolfös Bayern München med 2–0 – och gick därmed om den tyska giganten i tabellen, från tredje till andra plats. Rolfö spelade hela matchen.

Serieledarna Wolfsburg – med kapten Nilla Fischer på planen – vann även de med 2–0, mot Sand.