Publicerad:
Uppdaterad:

Sågar ’VNL’ och Olsen: ”Rent jävla trams”

Erik Edman: ”Kan lika gärna stanna hemma”

Av: Simon Sjöstrand

Publicerad:
Uppdaterad:
Erik Edman.
Foto: AVDO BILKANOVIC / BILDBYRÅN
Erik Edman.

Victor Nilsson Lindelöf och Robin Olsen valde att nobba medierna under landslagssamlingen.

Nu sågas de – av Erik Edman.

– Det är bara rent jävla trams. Är de med så får de köra hela vägen, annars kan de lika gärna stanna hemma, säger den förre landslagsbacken i podcasten ”Ljugarbänken”.

Blågult har nyligen avslutat en landslagssamling där laget ställdes mot Österrike och Turkiet.

Det blev förlust i båda matcherna.

Men rubrikerna handlade inte bara om vad som hände på planen.

Under samlingen vägrade Robin Olsen och Victor Nilsson Lindelöf att prata med medierna, något som landslagsledningen fick svara på frågor om.

”Ger man sig in i leken så...”

– De vill inte helt enkelt och det är inget vi kommer att gräva i djupare nu. Det kan mycket väl vara en del av det, hur de har blivit behandlade av media förut. Vi får utvärdera det efter och se vad det kan vara, sa landslagschefen Stefan Pettersson.

Och nu får duon kritik.

I podcasten ”Ljugarbänken” tar den förre landslagsbacken Erik Edman fram motorsågen och rasar mot Olsen och ”VNL” för deras agerande.

– Det är ju bara trams. De har blivit hyllade, med all rätt, och nu går det lite tyngre och då får de lite skit. Sorry, men ger man sig in i leken får man leken tåla. Att inte ställa upp för media och sådant är ju bara rent jävla trams. Är de med så får de köra hela vägen annars kan de lika gärna stanna hemma, säger Edman.

Han fortsätter:

– Det finns två sidor av det där myntet, men nej... Det står klart och tydligt att de ska ställa upp på media, så det är inget snack. Det är bara att köra och nu när det går lite sämre för landslaget så är det ju egentligen ingenting mer än att de blir ifrågasatta.

Erik Edman tycker att spelarnas nobb inte rimmar med förbundskapten Janne Anderssons ledarskap och principer.

– Det handlar ju om solidaritet. Janne har ju byggt det här laget med hårt jobb och att alla ställer upp på en matchplan och så vidare. För mig är ju det här att inte ställa upp på en matchplan, att spelare börjar hitta på egna lösningar när det inte passar. Det är jätteviktigt för hela gruppdynamiken att få de här spelarna att rätta in sig i ledet, säger han.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Publicerad: