Linköping ny tvåa – efter Harders två mål

Uppdaterad 2015-08-25 | Publicerad 2015-08-19

Harder.

Linköping fortsätter att vinna hemma – Harder att ösa in mål.

Med två mål mot Hammarby förde den danska anfallaren upp Linköping som ny tvåa i den allsvenska tabellen – och sig själv som ny tvåa i skytteligan.

Linköping har i och med kvällens 3-0-seger mot Hammarby fortfarande inte tappat poäng på hemmaplan.

Och för anfallaren Pernille Harder, 22, har det lossnat rejält i allsvenskan.

Efter fyra mål på de elva första matcherna har det blivit fem de senaste två.

1-0 kom redan i den 9:e minuten, efter att danskan snappat upp bollen som anfallskollegan Stina Blackstenius just blivit av med.

"Gör det till fullo"

Precis innan halvtid satte Harder 2-0, men mycket mer fick hemmapubliken inte se av sin formstarka målskytt.

I den 56:e minuten byttes hon ut, och fick låret hårt lindat.

– Jag kände lite i baksidan på låret redan efter fem minuter, men bytet var mest en säkerhetsåtgärd, säger Harder till corren.se.

Men Linköping fortsatte att dominera och Emma Lennartsson gjorde 3-0 med tio minuter kvar.

Segern innebär att Linköping går om Eskilstuna i tabellen, som ny tvåa, med bättre målskillnad.

Regerande mästarlaget Rosengård leder tabellen två poäng före.

– Jag tror säkert att Rosengård känner flåset från oss. Vi är i bra form nu, säger Pernille Harder till corren.se.

Harder med totalt nio mål

Efter matchen kom en ombytt Pernille Harder ut på planen för att fira segern tillsammans med lagkamraterna.

Hon har nu gjort nio mål på 13 matcher – bara ett färre än Piteås succéanfallare Pauline Hammarlund, 21, som leder skytteligan.