Uppdaterad 2016-09-16 | Publicerad 2015-04-25

Italienaren visade klass när Southampton kryssade mot Spurs

Graziano Pelle öste in mål under inledningen av Premier League.

Men efter jul har det inte blivit mer än ett mål för italienaren.

Mot Tottenham vaknade han till liv och gjorde båda Southamptons mål i en match som slutade 2-2.

– Finns mycket att gilla med de här lagen, men en hel del ihåligheter. De är inga lag färdiga för Champions League-spel, säger Sportbladets Erik Niva i Viasats studio.

Sjuan Southampton tog emot sexan Tottenham i Premier League på St Marys Stadium.

I kampen bakom Liverpool om Europa League-platsen var det en iskall italienare och en ung högerback som var förgrundsfigurer.

I minut 29 startade hemmalagets snabbe senegales Sadio Mane en kontring. Han stoppades effektivt av Spurs mittback Jan Vertonghen och bollen hamnade hos Ryan Mason som bara skulle rensa undan bollen.

Men 23-åringen ramlade, bollen studsade till en påpasslig Graziano Pelle som kunde peta in 1-0.

Strax innan halvtid klev en ovan målskytt framför Tottenham.

Erik Lamela, som bara gjort ett mål i ligan under året, skarvade in ett hårt inlägg av högerbacken Eric Dier från nära håll.

Fler mål än under hela 2015

I början av den andra halvleken inledde Southampton starkast och radade upp målchanser.

I minut 65 kom också utdelningen när Shane Longs inlägg nådde Graziano Pelle som stenhårt nickade in sitt andra mål för dagen.

– En fantastisk, fin och kraftfull nick. Men svagt av Fazio som återigen förlorar en nickduell, säger Erik Niva.

Målet innebar att Pelle gjort fler mål i matchen mot Tottenham än han gjort under hela 2015.

Italienaren, som svarade för sex mål under ligans åtta första matcher, såg också ut att bli hjälte men då klev 21-årige Eric Dier fram på nytt.

Davies ut på bår med syrgas

Med en precis genomskärare hittade han belgaren Nacer Chadli som höll undan sin försvarare och placerade in kvitteringen.

Kort därefter råkade Ben Davies ut för en skada.

Walesaren fick smärtor i axeln och tvingades bäras ut på bår med syrgas. Men 22-åringen var vid medvetande och satt upp på båren medan han togs av planen.

”Inga lag färdiga för CL”

Matchens avslutande minuter kännetecknades av mycket inlägg men resultatet stod sig vilket innebär att båda lagen passerar Liverpool som dock har två matcher mindre spelade.

– Det här bekräftar det mesta vi trodde oss veta om de här lagen. Finns mycket att gilla, men en hel del ihåligheter. De är inga lag färdiga för Champions League-spel, säger Erik Niva.