Robin Olsens dråpliga miss gav Frosinone tidig ledning

Publicerad 2019-02-23

Roma fick en mardrömsinledning i matchen mot nedflyttningshotade Frosinone.

Redan efter fem minuter fick Robin Olsen plocka ut den första bollen ur nätet – han var själv högst delaktig i baklängesmålet.

Skånepågen Robin Olsen, 29, har blandat och gett under sin debutsäsong i italienska Roma.

Den svenske landslagsmålvakten har fått både ris och ros för sina ingripanden under året.

I Rom-klubbens ligamatch mot Frosinone – en klubb som för tillfället ligger på nedflyttningsplats – stod Olsen för en minst sagt svag insats redan efter fem minuter.

Studsade över mållinjen

Den franske Roma-mittfältaren Steven Nzonzi slog en klassisk ”indianare” på egen planhalva och Frosinones Camillo Ciano tog hand om bollen. Med ett snabbt skott utanför straffområdet överraskade han Olsen i målet.

Trots att skottet inte såg otagbart ut lyckades inte Olsen styra bort bollen från kassen. I stället styrdes hans räddningsförsök in mot målet och studsade retsamt över mållinjen.

Men Roma skulle ändå lösa tre poäng till slut.

Det blev dramatiskt och det satt långt inne, men med matchens sista spark fixade Edin Dzeko 3–2 för sitt Roma. Det var bosnierns andra mål för kvällen. Roma är fortfarande femma i Serie A-tabellen, en poäng efter fyran Milan och två pinnar efter trean Inter.