Dusan Vlahovic (mitten) hattrickhjälte för Fiorentina.

Dusan Vlahovic gjorde ett hattrick i första halvlek i matchen mot Benevento.

Det har ingen i Fiorentina gjort sedan 1964.

Då var mannen bakom målen Kurt ”Kurre” Hamrin.

Det var en viktig match för både Fiorentina och Benevento på lördagen, då båda lagen befinner sig precis ovanför nedflyttning. Det var Fiorentina som fick med sig de viktiga poängen, efter att ha segrat med 4–1.

Huvudpersonen bakom segern var Dusan Vlahovic, som gjorde ett äkta hattrick, alltså tre mål, på en halvlek. Första målet kom redan efter åtta minuter och det andra kom en stund senare på en hörna.

Vlahovic är först sedan Kurt Hamrin (bilden) att göra ett äkta Hattrick i Fiorentina.

Första sedan svensken

Mål nummer tre var en imponerande uppvisning från Vlahovic, som tog emot bollen felvänd, snodde runt och kunde bomba iväg ett skott, från långt avstånd.

– Jag ska vara ärlig, det är en otrolig känsla. Jag vill tillägna mitt hattrick till min familj, jag längtar tills jag får fira med dem, säger målskytten till Sky Sport Italia.

21-åringen från Serbien är den förste spelaren för de lilaklädda att göra ett hattrick i den första halvleken på 57 år. Senast var alltså 1964, i februari, och då var det en svensk som låg bakom, Kurt ”Kurre” Hamrin, som var en av silverhjältarna från VM 1958. Då ställdes Fiorentina mot Atalanta.

Hamrin spelade för Fiorentina från 1958 till 1967. Han är än i dag klubbens mesta målskytt, med 208 fullträffar.

”Kurre” Hamrin under en landskamp mot Brasilian 2012.

Jackpott på Europatipset: ”En kul skrällidé” – så ryggar du