Europa League

Tankovic inte med på träning inför EL-kvalet

Av: 

Makoto Asahara

FOTBOLL

Han bröt matchen i helgen mot Helsingborg efter en timme.

Två dagar senare, dagen innan Europa League-kvalet mot Lech Poznan, fanns inte Hammarbyanfallaren Mujo Tankovic med på lagets träning – och är också ett frågetecken inför matchen.

– Det är spår av en gammal skada, säger tränare Stefan Billborn.

Även en förkyld Darijan Bojanic saknades.

Hammarbyanfallaren Mujo Tankovic tvingades bryta söndagens allsvenska drabbning mot Helsingborg efter en dryg timme – detta efter att han tydligt indikerat att han inte kunde fortsätta matchen.

– Det var tydligen kramp sa de i tv-studion, men jag har ingen aning, jag har inte pratat med honom. Det gick fort, det kom från ingenstans, sade Hammarbys tränare Stefan Billborn efter matchen.

Under tisdagen, när Hammarby hade förmiddagsträning på Tele2 arena inför onsdagens Europa League-kvalmatch mot polska Lech Poznan, fanns inte Tankovic med.

”Vi får se”

– Det är något form av ödem på muskeln. Fått det av en gammal skada. Då är man lite mer känslig för att få en ny skada. Vi får se om vi kan spela honom i morgon eller till helgen. Eller till och med inte ens det, säger tränare Stefan Billborn på presskonferensen efter den, för media, öppna träningen.

Inte heller Darijan Bojanic, som spelade senast, syntes till på planen under tisdagen. Detta på grund av en förkylning, som innebär att även han är ett frågetecken.

— Mer en känsla. Hur han mår eller om han piggnar på sig lite eller om han blir önnu mer förkyld, säger Billborn, som dock meddelar att det inte rör sig om corona.

– Vi körde ju pinnar i näsan som vanligt. Det är en vanlig förkylning.

Ludwigson och Paulinho i träning

Bajentränaren är inte allt för orolig ifall det skulle vara så att varken Tankovic eller Bojanic i slutändan skulle vara tillgängliga mot det polska motståndet.

– Jag vet inte. Jag tycker vi har väldigt bra spelare på de platserna om de inte kan spela så jag är inte så orolig. Båda har lite x-faktor. Om de inte är med kommer vi tappa något men förmodligen få något också.

Däremot fanns både Gustav Ludwigson och Paulinho, två spelare som missade söndagens match på grund av skada, med på träningen.

Och Billborn räknar med att båda ska vara aktuella för spel i morgon.

– Ludwigson valde vi att inte spela sist. Det var en befarad muskelskada men han är tillgänglig, säger Hammarbytränaren.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. Till Oddset. Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

LÄS VIDARE

Zlatan aktuell från start – Sportbladet sänder

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Europa League

Fotboll

Hammarby IF Fotboll