Hattrick på tjugo minuter i Leeds seger

Publicerad 2020-10-23

Mållöst i 55 minuter.

Då satte Patrick Bamford fart.

20 minuter senare hade han gjort hattrick och sett till att Leeds vann med 3–0 borta mot formstarka Aston Villa.

Everton må toppa Premier League, men frågan är om inte Aston Villa har varit det största utropstecknet under Premier Leagues inledning.

Inför mötet med Leeds hade laget vunnit samtliga matcher, bland annat en mäktig 7–2-seger mot Liverpool.

Vackra avslut

En sådan kanonstart på säsongen hade Aston Villa inte lyckats med sedan säsongen 1930/31 (!).

Men bara för att man vinner mot det regerande mästarlaget betyder det inte att man är omöjliga att besegra.

Det visade nykomlingen Leeds och Patrick Bamford, 27.

Bamford gjorde 1–0 i 55:e minuten. 20 minuter senare hade han med två vackra avslut med vänsterfoten – ett som gick ribba in och ett i krysset – fixat ett hattrick åt sig själv.

Det var Leeds första hattrick i Premier League sedan Mark Viduka gjorde det den 5 april 2003 (6–1 mot Charlton) och Bamfords tre mål räckte också gott och väl till seger.

”Var frustrerad”

– Det här är vad man drömmer om när man växer upp, det betyder hela världen för mig. Jag var frustrerad över att jag inte gjorde mål i den första halvleken på mina två chanser, men jag visste att det skulle komma fler chanser, säger Patrick Bamford till BT Sports och fortsätter:

– Villa är ett bra lag och vi visade alla att Leeds är att räkna med.

27-åringen har tidigare gjort ett hattrick i karriären, när han spelade för Middlesbrough 2018. Det gjorde han mot just Leeds.

Leeds vann alltså med 3–0 och avancerar därmed till tredje plats i tabellen, två poäng bakom Aston Villa som är fortsatt tvåa.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se