”Det dummaste som någonsin skådats”

London Calling: Dagens nyhetssvep från den engelska fotbollsvärlden

Av: Frida Fagerlund

Publicerad:

LONDON. Sergio Agüero bättrade på sin svit, ett domslut står ut och Granit Xhaka skändas fullständigt efter missen i derbyt.

Här är dagens nyhetssvep från den engelska fotbollsvärlden.

HELGENS SNACKIS

”Jag var där när Granit Xhaka gjorde den dummaste tacklingen som någonsin har skådats av en fotbollsspelare på internationell nivå”, skriver Daily Mails Martin Samuel. Han är långt ifrån den enda som fullkomligt manglar Arsenal-mittfältaren efter straffsituationen mot Tottenham. Förre spelaren Martin Keown tillägger: ”Xhaka är som en brandbil som dyker upp först när huset redan brunnit ned - så sen är han!”. Alan Shearer är dock något mer nyanserad och väljer att kasta hela försvaret under bussen: ”Att se Arsenal försvara är som att titta på Sunday League - det är komiskt”. Matchen slutade hur som helst 2–2.

HELGENS ARGASTE

Knappast någon kan ha missat Sadio Mané ilska reaktion i mötet med Burnley. Det visade sig att senegalensen var förbannad på lagkamraten Mohamed Salah som vid ett tillfälle valde att inte passa. De heta känslorna rann dock av honom lika snabbt som de kom menar Jordan Henderson och bekräftade att det var ”munter stämning i omklädningsrummet”.

HELGENS SVIT

Sergio Agüero har nu gjort mål i samtliga fyra Premier League-möten den här säsongen. Skulle han näta mot Norwich i nästa omgång blir han den tredje spelaren att göra det fem matcher i rad. Arsenals José Antonio gjorde det 2004 och även Wayne Rooney lyckades 2011.

Harry Kane faller i slutminuterna.
Foto: Alastair Grant / TT NYHETSBYRÅN
Harry Kane faller i slutminuterna.

HELGENS CITAT

”Jag är ingen filmare”, försvarade sig Harry Kane efter derbyt. Det var på tilläggstid som anfallaren föll efter kontakt med Sokratis. Alldeles för lite kontakt för att det skulle inbringa en korrekt straff, menar Daily Mails domarexpert Mark Clattenburg. Kane håller föga förvånande inte med. Han fick dock slå in en straff tidigare i matchen, vilket var hans 13:e straffmål i rad. Senast han missade var u februari 2018 mot Liverpool.

Foto: Christopher Lee / Getty Images Europe
Aston Villa-spelarna protesterar mot domslutet.

HELGENS VÄRSTA DOMBESLUT

Jack Grealish såg ut som att han skulle svimma när Kevin Friend dömde bort Aston Villas kvitteringsmål mot Crystal Palace. Förståeligt, menar Mark Clattenburg, som inte för sitt liv kan begripa hur domaren kunde hävda att Villa-spelaren filmade. Men, här går det faktiskt inte att skylla på VAR. Friend ropade aldrig på videodomarnas uppmärksamhet och viftade i stället bort Henri Lansburys fullträff helt på egen hand. ”VAR hade troligtvis godkänt det”, menar Clattenburg.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.