”Lindelöf en del av Uniteds problem”

Manchester United-ikonen Gary Neville pekar ut Victor Nilsson Lindelöf som en del av lagets svaghet

Av: Patrik Brenning

Publicerad:
Uppdaterad:

Manchester United saknar den ryggrad som krävs för att vinna Premier League.

Det menar klubbikonen Gary Neville när han analyserar den forna jättens svaghet.

– Problemet med United är inte de fem yngre spelarna på planen, säger Gary Neville.

Ole Gunnar Solskjaer har påbörjat ett generationsskifte i Manchester United genom värvningarna av 21-åriga Aaron Wan-Bissaka samt Daniel James och 26-årige Harry Maguire. Val som väckt kritik mot att laget blivit så ungt att ett för stort ansvar nu vilar på spelare som 21-årige Marcus Rashford.

”Bar oss unga spelare”

När klubbikonen Gary Neville analyserar lagets svaghet pekar han dock inte på de yngre spelare utan på de äldre. De som förväntas ta ansvar och leda de övriga framåt.

Foto: Rui Vieira / TT

– När jag spelade hade vi (Steve) Bruce, (Gary) Pallister, (Roy) Keane, (Andy) Cole och (Eric) Cantona. Ryggraden i det laget var helt otrolig. Problemet med United nu är inte de fem yngre spelarna på planen eller de på bänken. Det är lagets ryggrad med Lindelöf, Matic, Maguire och de Gea, säger Neville i Sky Sport enligt Daily Mail och fortsätter:

– Ingen vet vad det kommer bli av Rashford, James, Pereira, Wan-Bissaka eller McTominay men de har alla en otrolig potential. Vad jag däremot vet är att de fem-sex spelarna vi hade i vår ryggrad på min tid bar oss unga spelare. Manchester United måste hitta en rygg eftersom alla titelvinnande lag har det.

”Förändrade dem över en natt”

Var United ska hitta det? På spelarmarknaden, menar Neville.

– Liverpool köpte Van Dijk, Fabinho och Alisson och det förändrade allt för dem över en natt. Manchester United måste hitta rätt tre spelare för gruppen så kommer de inte vara långt bakom.

På Twitter pekar Neville själv ut sina tre drömvärvningar: Real Madrids Raphael Varane, Chelseas N'Golo Kanté och PSG:s Kylian Mbappé.


Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.