Får miljonbelopp av Uefa

Av: Emil Eiman Roslund

Publicerad:
Uppdaterad:
Sebastian Larsson har varit utlånad av AIK.
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Sebastian Larsson har varit utlånad av AIK.

Klubbar lånade ut spelare.

Och får nu pengar av Uefa.

– Betydande, säger AIK:s klubbdirektör Björn Wesström.

Uefa ersätter de svenska klubbarna som under 2018 och 2019 hade spelare som blev uttagna till landslagssamlingar för EM-kval eller Nations League. Totalt delas 8,9 miljoner ut, och mest får AIK där bland andra Islands, Norges och Sveriges förbundskapten kallade Kolbeinn Sigthorsson, Tarik Elyounoussi och Sebastian Larsson till landskamper.

– Ett tydligt bevis på att vi har många framgångsrika spelare i vår spelartrupp. Summan som vi får utbetald är betydande, samtidigt är intäktsbortfallet på grund av den rådande situationen på en nivå som gör att vi fortsatt behöver arbeta innovativt för att ta AIK Fotboll stärkta ur detta år, säger AIK:s klubbdirektör Björn Wesström till klubbens hemsida.

Förutom AIK får även IFK Norrköping och Malmö FF över en miljon kronor, medan Örebro får knappt en halv miljon kronor tack vare att Albin Granlund blev uttagen i Finlands landslag.

– Naturligtvis väldigt positivt att vi får de här pengarna, det var inget som vi hade räknat med i vår budget. Ett välkommet tillskott för oss och för alla med tanke på att situationen är som den är, säger Örebros ordförande Carl Pauly till Sportbladet.

Totalt är det tolv svenska klubbar som ersätts.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.