Berg hjälte när spelmisstänkt domare blev utbytt

Av: Emil Eiman Roslund

Publicerad:
Sergey Lapochkin.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Sergey Lapochkin.

Marcus Berg låg bakom Krasnodars viktiga seger.

Där videodomaren byttes kort före matchstart.

Eftersom Sergey Lapochkin misstänks för att ha spelat på matcher.

Svensklaget Krasnodar besegrade Ural i ryska ligan och klättrar, med tre omgångar kvar att spela, upp på tredjeplats. Som ger kvalmöjlighet till Champions League-gruppspelet nästa säsong. Landslagsanfallaren var den som öppnade målskyttet när han efter en knapp kvart nickade in Daniil Utkins hårda frispark.

Bergs sjunde ligamål för säsongen, i en match där även landslagsmittfältaren Kristoffer Olsson spelade hela 3–0-segerns 90 minuter. Där mycket fokus kring matchen handlar om en domare vid sidan av planen.

Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Egentligen skulle Sergey Lapochkin varit videogranskningsdomare i Krasnodars möte med Ural. Men i helgen framkom uppgifter att han är misstänkt för att vara inblandad i spel på antal gula kort i matcher, tillsammans med Pavel Stipidi, en lettisk tidigare fotbollsdomare. Ryska fotbollsförbundet tog beslut att inte stänga av Lapochkin då han inte är dömd skyldig än, men valde att låta honom ta videogranskningsbeslut i matchen mellan Dynamo Moskva och Samada i stället.

Uefas etiska kommitté ska granska ärendet under måndagen.

Bergs, Olssons och rehabiliterande Viktor Claessons Krasnodar har med en match färre spelad tre poäng upp till tvåan Lokomotiv Moskva och en poäng ner till fyran CSKA Moskva.

Publicerad:

LÄS VIDARE