Galna matchen – efter petningen av stjärnan

Oavgjort mellan Kamerun och Serbien i fotbolls-VM

Sedan hamnade man i ett 3–1-underläge i den andra halvleken.

Ändå reste sig Kamerun – i en galen tillställning – och löste krysset mot Serbien.

Grupp G i fotbolls-VM: Alla förutsättningar – så går lagen vidare

Inför avspark i ödesmatchen mot Serbien kom inte stjärnmålvakten André Onana, till vardags i Inter, till spel.

Enligt nyhetsbyrån AFP var anledningen ”bristande disciplin” och det mesta tyder på att han spelat färdigt i detta VM.

Kritiserades

Med ersättaren Devis Epassy, till vardags i saudiska Abha, tappade Kamerun en 1–0-ledning till 1–2-underläge på tilläggstid i första halvlek.

PLUS: Wernbloom: Så här är VM-stjärnorna på planen

I C More kritiserades Epassy för Sergej Milinković-Savićs 2–1-mål.

– Jag tror att Onana gjort det bättre, säger Vicki Blommé i C More.

När Aleksandar Mitrovic sedan gjorde 3–1 kändes Serbiens seger säkrad.

Bytet gav effekt

Då bytte förbundskaptenen Rigobert Song in Vincent Aboubakar. Tio minuter senare var det 3–3.

Anfallaren reducerade på egen hand och spelade sedan fram Eric Maxim Choupo-Moting till matchens sista mål. Båda fullträffarna kom till efter att serberna misslyckats med att ställa offside.

Krysset innebär att Serbien behöver besegra Schweiz i sista gruppspelsmatchen för att gå vidare. Kamerun behöver besegra Brasilien för att ha chans på avancemang.