Publicerad 2022-09-26

Dubbla utvisningar, mängder av varningar och ett ösregn utöver det vanliga.

Finland vann den galna ödesmatchen mot Montenegro i Nations League.

Finland riskerade att åka ur B-divisionen i Nations League vid poängtapp borta mot Montenegro. Och förutsättningarna var allt annat än optimala under måndagskvällen.

Regnet öste ner på Podgorica City Stadium i Montenegro – och samtidigt utspelades en minst sagt fysisk match. Under den första halvleken delade domaren ut sex gula och ett rött kort. Žarko Tomašević blev utvisad i den 17:e minuten efter att ha fällt Teemu Pukki.

Förbundskaptenen blev utvisad

Den andra halvleken då? Något lugnare blev den allt (bara två gula kort), men Montenegros förbundskapten Miodrag Radulović blev också utvisad. Dessutom gjorde Finland två mål genom Oliver Antman och Benjamin Källman.

2–0 blev även slutresultatet i matchen och därmed behåller det finländska landslaget sin plats i Nations Leagues B-division, medan Rumänien åker ut.

Det var regnigt värre i Podgorica när Finland och Montenegro möttes.