Kryss i Europa League-stjärndrabbningen – öppet inför returen

Uppdaterad 2023-02-23 | Publicerad 2023-02-16

2–2 på Camp Nou mellan Barcelona och Manchester United.

Anledning för gästerna att vara nöjda? Inte direkt.

– Jag tycker vi skulle gjort minst fyra mål, säger Unitedtränaren Erik ten Hag enligt The Athletic.

Manchester United-Barcelona: Allt inför returmötet i Europa League

Det må storma lite utanför planen för tillfället.

Men på planen så har FC Barcelona mått alldeles utmärkt.

Trots allt har de inte förlorat en tävlingsmatch sedan 26 oktober förra året, då mot Bayern München i Champions League.

Den förlustfria sviten lever än efter 2–2 i torsdagens Europa League-playoff mot Manchester United. Men det satt långt inne efter en andra halvlek av ytterst svängig karaktär.

Tillägnade målet sin bortgånge far

När försvararen Marcos Alonso sträckte händerna i luften efter sin 1–0 nick så hade Barcelona fått en drömstart på den andra halvleken efter en mållös första. Ett mål han tillägnade sin nyligen bortgångne far, tillika tidigare Barcelonastjärnan, Marcos Alonso Peña.

– Han gjorde även oss andra lite känslomässiga, säger Frenkie de Jong, om lagkamratens målfirande, till Viaplay efter matchen.

Det ledningsmålet höll sig dock bara några få minuter innan en formstark Marcus Rashford, efter ett fint Unitedanfall, kliniskt placerat in 1–1 vid den första stolpen.

Raphinha fick sista ordet

Det var också Rashford som stod för förarbetet till Jules Koundés 1–2-självmål några ytterligare minuter senare, när han lurade bort Raphinha och slog ett lågt, vidareskarvat inspel i minut 59.

Men det sista ordet skulle ändå tillfalla katalanerna – och en nyss nämnd Raphinha – som placerade in 2–2 med kvarten kvar.

Brassens 2–2-mål blev matchens sista – även om båda lagen hade sina möjligheter att knipa segern på slutet, kanske framförallt hemmalaget.

Missnöjda med krysset

Det var dock kanske främst bortalaget som var besvikna efter matchen. Eller åtminstone tränare Erik ten Hag.

– Vi möter La Ligas serieledare på bortaplan och är så dominanta som vi är. Jag tycker vi skulle gjort minst fyra mål, säger Unitedcoachen enligt The Athletic.

Ten Hag tyckte också att domare Maurizio Mariani missade ett rött kort i samband med Jules Koundés duell med Marcus Rashford vid ställningen 1–2.

– Det var en tydlig foul på Marcus. Man kan diskutera om det var innanför eller utanför boxen men det var ett rött kort, säger Ten Hag.

Barcelonas Pedri hade ont under matchen mot Manchester United.

Oroväckande bilder på Pedri

Barcelona hade också anledningar att gräma sig efter 2–2-matchen – eller kanske snarare oroa sig.

I slutet av den första halvleken tvingades mittfältsstjärnan Pedri, 20, kliva av med en skada. Detta efter att han, till synes ostört, satte sig ned på gräset och tog sig för högerlåret.

En nyckelspelare som, enligt initiala rapporter från AS, kan bli borta en månad från spel.

Med andra ord borta från stundande retur på Old Trafford nästa vecka.

– Vi måste åka dit för att vinna och göra en bättre match än i dag, säger Frenkie De Jong.