”2018 var det tuffaste året för mig”

Ronaldos första kommentar efter nedlagda åtalet

Av: Patrik Brenning

Publicerad:

Våldtäktsutredningen mot Cristiano Ronaldo har lagts ner.

Nu berättar 34-åringen själv om sina upplevelser av det gångna året.

– 2018 var det tuffaste året för mig personligen, säger Ronaldo till Tvi24.

I april för 2017 skrev Der Spiegel, med hänvisning till dokument från det så kallade Football Leaks, att Cristiano Ronaldo 2009 anklagades för att ha våldtagit amerikanskan Kathryn Mayorga på ett hotell i Las Vegas. Då lades utredningen ner efter en förlikning med efter den tyska tidningens publicering trädde Mayorga fram och upprättade en ny anmälan mot fotbollsstjärnan.

”Går inte att bevisa”

Under den nya utredningen ska Ronaldo, enligt TMZ, erkänt att han betalat Mayorga 375 000 dollar (motsvarande 3,6 miljoner kronor) för hennes tystnad. Portugisen har dock hela tiden nekat till brott och den 22 juli i år kom beskedet att det inte blir något åtal mot 34-åringen.

– Det går inte att bevisa bortom allt tvivel att våldtäktsanklagelserna mot Cristiano Ronaldo stämmer, och därför väcks inget åtal, sa Las Vegas distriktsåklagare enligt TMZ.

Foto: Emilio Andreoli / Getty Images Europe

”Min son förstår”

Nu uttalar sig Cristiano Ronaldo för första gången sedan beskedet. I en intervju med portugisiska Tvi24 berättar fotbollsstjärnan om hur utredningen påverkat honom personligen – utan att vilja beröra själva anklagelserna.

– 2018 var det tuffaste året för mig personligen. När folk ifrågasätter din heder så gör det ont. Väldigt ont. Speciellt eftersom jag har en stor familj, en flickvän och en intelligent son som redan förstår, säger Ronaldo och fortsätter:

– Det var ett tufft år och det är något jag inte är bekväm med att prata om men min oskuld har återigen bevisats vilket gör mig stolt. Men det har varit jobbigt.

Foto: Luca Bruno / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix
Ronaldo med sin son och sin flickvän på en F1-tävling tidigare i år
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.