”Mourinho har kontaktat Zlatan”

London Calling: Dagens nyhetssvep från den engelska fotbollsvärlden

Av: Frida Fagerlund

Publicerad:
Uppdaterad:

LONDON. Zlatan Ibrahimovic till Tottenham – ”en drömvärvning” eller fullt realistisk?

Här är dagens nyhetssvep från den engelska fotbollsvärlden.

1 av 2 | Foto: Michel Euler / TT NYHETSBYR≈N

DAGENS SNACKIS

Den förre Manchester City-spelaren Danny Mills kallar Zlatan till Tottenham för ”en drömvärvning” och uppmanar José Mourinho att lyfta luren och ringa upp svensken: ”Vem är Harry Kanes back-up? De är ingen”, menar Mills.

Kanske har den nytillträdde tränaren redan gjort det. Enligt den italienska tidningen Corriere dello Sport ska Mourinho ha hört av sig till den svenske anfallaren och meddelat att ett nytt uppdrag var på G, något som möjligen indikerar att spelaren finns med i tankarna.

Andra källor hävdar också att Ibrahimovic plus Tottenham kan bli lika med sant. Men först och främst måste han ta ställning till anbuden i Italien som i nuläget sägs vara från Milan och Bologna.

Och back-up till Harry Kane? Känner vi Zlatan rätt vill han definitivt inte vara någon andrafiol...

DAGENS SILLY

José Mourinho må ”bara” benämnas som ”head coach” men han ska så klart fortfarande vara sugen på att värva. Enligt The Independent ligger trion Nemanja Matic, Bruno Fernandes (Sporting) och Ruben Dias (Benfica) närmast till hands. Mourinho sägs också vilja värva Lilles Luis Campos som sportchef.

Hans efterträdare i Manchester United, Ole Gunnar Solskjær, har däremot bara norrmän för sina ögon. Enligt Daily Mail är intresset för Erling Haaland konkret men klubben har konkurrens från Arsenal. 19-åringen pappa Alf-Inge besökte först Carrington innan han drog vidare till London Colney, Arsenals träningsanläggning.

DAGENS AVSKEDSLAPP

Mauricio Pochettino fick aldrig möjlighet att säga farväl till den spelargrupp han arbetat med de senaste fem åren. I stället ska han ha lämnat en lapp, hastigt nerskriven efter att han hade mottagit beskedet från Daniel Levy. Enligt uppgifter med följande ord: ”Förlåt för att vi inte kan säga komma och säga adjö, ni kommer alltid finnas i våra hjärtan”. Ett minst sagt sorgligt meddelande...

DAGENS HÄRVA

Minns ni Mark Sampson? Förbundskaptenen för Englands damer som tvingades avgå för några år sedan efter dubbla skandaler. Nu har tränaren samlat ihop fem vittnen som ska intyga att han inte uttryckte sig rasistiskt under ett möte i Stevenage. Under gårdagen meddelade FA att Sampson kan ha brutit mot regelverket när han pratade om en nigeriansk försvarare. Att tränaren nu samlar ihop en hel armé av vittnen är inte speciellt märkligt, menar Daily Mail. Vid en fällande dom är det svårt att se att någon arbetsgivare skulle vilja ge honom fler chanser.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.