Jon Jönsson hann inte reagera när bollen flög mot ansiktet.

Elfsborgs mittback ska ha svimmat av smällen och rullades ut på bår.

– Det är maximal otur, säger Sportkanalens expert Anders Andersson.

Situationen var svår att uppfatta innan repriserna vevades.

I minut 52 hade Djurgården just tagit ledningen mot Elfsborg och tryckte på för ett andra mål. Fredrik Ulvestad gick upp på en frispark men pannan missade bollen och därbakom hann inte försvarande Jon Jönsson reagera. Mittbacken träffades rakt på näsan.

Låg avsvimmad

36-åringen föll ner i gräset där han låg och skakade. Han höll händerna för ansiktet. Sjukvårdare kallades dit och snart rullades en bår ut. Enligt uppgifter till Sportkanalen svimmade Jon Jönsson av efter smällen, men vaknade snart och var vid medvetande när han byttes ut mot Gustav Henriksson.

– Det kan ta riktigt illa när du inte är beredd och det tar fel, säger Sportkanalens expert Anders Andersson.

Sportbladet fick också senare uppgifter på att mittbacken var talför och vid medvetande.

Skadan var matchens andra. I första halvlek gjorde sig Djurgårdens Astrit Ajdarevic illa i benet och fördes också ut på bår. Matchen slutade 0–1 efter mål av Kevin Walker.