”Om det är förebilden kan bara Gud hjälpa”

Krönikören in i Zlatan-debatten: Deras kapten skulle inte göra en fluga förnär

Av: Patrik Brenning

Publicerad:
Uppdaterad:

Zlatan Ibrahimovic skämtsamma (?) öppning för en comeback i Manchester United har skapat debatt i England.

Daily Stars krönikör Jeremy Cross är säker på vad han vill att United ska göra.

Värva Zlatan!

Manchester United har fått en tung start på ligan med fem poäng på fyra omgångar. Samtidigt har en ny diskussion blossat upp kring klubben.

Det började med att Zlatan Ibrahimovic öppnade för en comeback i United – en flört som också besvarades av tränaren Ole Gunnar Solskjaer. Båda parterna höll dock samtidigt en återförening som relativt osannolik.

”Är hans största fördel”

Olyckligt, menar Daily Stars krönikör Jeremy Cross som är helt övertygat om att Ibrahimovic behövs i Manchester United.

”Den tidigare Barcelona- och Inter-anfallaren har det United brukade ha men nu saknar i överlöd. Nämligen arrogans. Solskjaer insisterar att Ibrahimovics ålder talar emot honom men i det här fallet är det hans största fördel. För var är närvaron i Uniteds omklädningsrum? Var är den naturliga ledaren som personifierar klubben?”, skriver Cross.

Zlatan i United-tröjan.
Foto: TT
Zlatan i United-tröjan.

Krönikören pekar på att Uniteds nuvarande anfall med 21-årige Marcus Rashford, 23-årige Anthony Martial, 21-årige Daniel James och 17-årige Mason Greenwood behöver en rutinerad förebild och att 37-årige Ibrahimovic trots sin höga ålder gjort 46 mål på 49 matcher i amerikanska MLS.

Sågar ledarna i United

Cross sågar också de nuvarande ledarna i Uniteds omklädningsrum längs fotknölarna.

”Det finns ingen. Solskjaer utsåg David de Gea till lagkapten den här säsongen men det har troligen mer med det faktum att han är garanterad speltid än hans dynamiska ledaregenskaper att göra. När det kommer till mötena med media är den spanske målvakten tyst som en mus. Han skulle inte göra en flugan förnär. Ibrahimovic är hans raka motsats”, skriver krönikören och fortsätter:

”Till skillnad från Paul Pogba kan Ibrahimovic återigen bli en stöttepelare för laget. Om någon som Rashford säger att han ser upp till Jesse Lingard som en förebild kan bara Gud hjälpa honom.”

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.