Uppdaterad 2018-03-22 | Publicerad 2017-10-30

Örebros måltorka håller i sig efter Norrköpings 2–0-seger i kväll.

Kalle Holmbergs torka tog däremot slut.

24-åringen skuggar åter skytteligatoppen efter sitt trettonde mål för säsongen.

Norrköping kom till spel mot Örebro med en teoretisk – men föga realistisk – chans på europaplats. Desto mer uppnåeligt är däremot Kalle Holmbergs mål att vinna skytteligan.

Och efter att David Moberg Karlsson distinkt satt en frispark redan efter fem minuter klev anfallaren fram.

Holmberg – med ett långt förflutet hos just Örebro – placerade distinkt in 2–0 i en halvlek som överlag dominerades kraftigt av hemmalaget.

– Vi har haft några matcher nu när vi bara haft en bra halvlek, antingen första eller andra. Nu gäller det att hålla i och göra två bra halvlekar, sade 1–0-skytten Moberg Karlsson till C More i paus.

Nära bli tvåmålsskytt

I andra halvlek fortsatte Holmbergs jakt på skytteligatoppen. Först nickade han klockrent i ribban läckert framspelad av Nikola Tkalcic.

Sedan fick han ett jätteläge rakt framför Örebromålvakten Oscar Jansson – som dock stod för en jätteparad.

– Ja, det är en bra räddning av Oscar. Han sade efteråt att om jag bara lagt den mot andra stolpen så hade det blivit mål, säger Kalle Holmberg efter matchen, som också slutade 2–0.

Teoretisk chans till europaplats

Holmberg hymlar inte med att målet är att snuva Djurgårdens Magnus Eriksson på skytteligasegern. Just nu har Eriksson 14 fullträffar – och Holmberg 13.

– Det är klart jag vill vinna. Idag var ribban i vägen en gång och Oscar var i vägen en gång. Det är bara att köra på, säger Holmberg till C More.

I säsongsavlutningen på söndag tar Örebro – som nu inte nätat på nästan en månad – emot europaklara AIK på hemmaplan.

För Norrköpings del krävs ett historiskt målkalas borta mot Elfsborg om även de ska nå Europa. Just nu har laget 3 poäng och 17 (!) mål upp till Djurgården på tredjeplatsen.