Serie A

”Inte ens Ronaldo & Messi kommer nå det”

Av: 

Nico Bonassi Farback

FOTBOLL

Mannen som Sir Alex Ferguson proklamerade ”föddes offside” säger sig tillgå ett rekord som inte ens Lionel Messi eller Cristiano Ronaldo kommer att slå. I en intervju med tidningen La Gazzetta dello Sport fastslår han att det finns vissa rekord som han för alltid kommer att bära med sig.

– Fem mål i tre finaler, och vi vann dem alla, säger ”Pippo”.

Under en karriär som verkligt tog fart i Juventus och såg sina högsta höjder i Milan stod den numera 40-åriga Filippo Inzaghi för sammanlagt åtta fullträffar i de otaliga finaler han spelade i på klubbnivå.

Men det är cupvinsterna från år 2007 som väcker starkast minnen för den forna anfallaren.

– Carlo Ancelotti (dåvarande Milan-tränaren) var osäker på om han skulle spela mig eller Alberto Gilardino i finalen i Aten (Champions League), men jag spelade och gjorde två mål. Sen gjorde jag mål i finalvinsten i den Europeiska Supercupen mot Sevilla, och ytterligare två mot Boca Juniors (Världsmästerskapet för klubblag), berättar en stolt Filippo Inzaghi.

”Dröm att stanna hela karriären”

Det är här jämförelsen med de två superspelarna kommer.  Inzaghi, som sammanlagt stått för 70 fullträffar i UEFA:s alla turneringar, uttalar sig om ett rekord han tillkännager att Messi (63) och Ronaldo (57) aldrig kommer att slå.

– Fem mål i tre finaler, vilka var tre av de viktigaste finalerna som finns – och vi vann dem alla. Inte ens Messi eller Ronaldo kommer uppnå det. Det är ett rekord jag kommer hålla kvar vid, fastslår Filippo.

Inzaghi spenderade elva säsonger som spelare i AC Milan och vann bland annat två Champions League-titlar innan han lade skorna på hyllan den 24 juli år 2012. Italienaren är numera tränare för Milans Primavera-lag (U19) och säger sig sikta på en framtida ledarrol inom seniorlaget.

– Nu när jag tränar ungdomar försöker jag överföra den hunger för vinster som vi hade, den där ändlösa ambitionen. Min dröm är att stanna i AC Milan hela karriären, avslutar ”Pippo”.

ANNONS

Se alla matcher från Champions League, La Liga och Serie A på C More!

Extern länk från C More

Gå till paketen

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Fotboll

/

Serie A

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Serie A

Filippo Inzaghi

AC Milan

Lionel Messi