Publicerad 2021-04-18

Östersund hade inför dagens match inte vunnit i allsvenskan sedan oktober förra året.

Men i hemmapremiären körde jämtlänningarna över Örebro och vann med 5–0.

– Vi kontrade väldigt bra, säger Turgott.

3–2 mot Sirius i oktober 2020. Det var inför årets hemmapremiär senaste gången Östersund vann en match i allsvenskan. I dag bröts den dystra sviten när ÖFK körde över Örebro och vann med 5–0.

I år verkar det vara andra bullar som tränare Amir Azrafshan bjuder på. Det var ett helt annat Östersund som på söndagen klev in på Jämtkraft Arena.

3–0 i halvtid

1–0 kom redan efter 13 minuter genom Noah Sonko Sundberg. Det var en fingervisning om vart matchen skulle ta vägen.

Örebro hade en kvitteringsboll i mål, men domare Bojan Pandzic blåste frispark för ÖFK-målvakten Aly Keita. Ett tveksamt beslut, tyckte Örebrotränaren Axel Kjäll.

– Vi får ett bortdömt mål, och direkt efter tar de över matchen, sade han till discovery + i halvtid.

Hattrick av engelsmannen

Men Örebros genomklappning kan inte skyllas på domslut. Efter dåligt presspel från Örebro kunde ÖFK kontra in både tvåan och trean innan halvtidspaus. Båda målen signerades Blair Turgott.

– Vi är totalt utspelade, alldeles för dåliga, sade Örebros Johan Mårtensson till discovery + efter 45 minuter.

Med en kvart kvar fullbordade Turgott sitt första allsvenska hattrick med ett riktigt klassmål. Engelsmannen tog ner ett inspel från kanten och drog upp en volley i nättaket.

– Vi kontrade bra och gör det bra, sade Turgott till discovery +.

Ahmed Awad fastställde slutresultatet 5–0 efter 80 minuter. Örebro har ännu inte fått bollen i nät denna säsong efter 0–0 mot Göteborg i den första omgången.