Straffar kostade ”Big Sam” en första seger

Publicerad 2016-12-26

Straffar kostade Sam Allardyce en premiärseger i sin nya roll som Crystal Palace-manager.

Först missade Christian Benteke en straff för 0–2 och i stället kunde Troy Deeney kvittera matchen från elva meter.

Sam Allardyce är tillbaka i toppfotbollen efter att ha blivit av med förbundskaptensjobbet.

Och debuten som Crystal Palace-tränare såg länge mycket lovande ut. Yohan Cabaye satte 1–0 borta mot Watford i 26:e minuten och sedan fick Christian Benteke chansen från elva meter efter att Heurelho Gomes sparkat ner honom i straffområdet.

Kvitterade med 100:e målet

Men Palace-anfallaren slog en svag straff och där vände matchen.

Watford, som för dagen sörjde George Michael som gick i skolan bara ett par kilometer från Vicarage Stadium, kvitterade matchen när de också fick en straff efter en tröjdragning med 72 minuter spelat.

– Sådant ser vi i stort sett i varje match, det blir ett lotteri, en tombola. Men i det här fallet faller lotten på Watford, Clattenburg ger Watford chansen att kvittera, säger Bosse Pettersson i Viasat-studion.

Troy Deneey tog chansen att sätta sitt 100:e mål för Watford och spikade därmed matchens slutresultat.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se