Uniteds drag – vill värva Juve-backen

Av: Frida Fagerlund

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Filippo Venezia / TT

Victor Lindelöf kan få en överraskande konkurrent i Manchester United och Tottenham får kritik efter att ha permitterat sina anställda.

Här är dagens engelska fotbollsrubriker.

DAGENS SNACKIS

Att det står ”en mittback” på Manchester United önskelista är allmänt känt. Att denne någon kan vara Matthijs de Ligt hade nog inte lika många räknat med. Både ESPN, Times och Daily Mail hävdar att klubben ”förbereder sig på att erbjuda 20-åringen en väg ut från Juventus”. Spelaren slog igenom med dunder och brak i Ajax förra säsongen men har inte utmärkt sig lika mycket i Serie A. Prislappen låg då på omkring 675 miljoner kronor.

Eftersom De Ligt har Mino Raiola som agent antar United att han kan vara öppen för en flytt till Premier League redan nu. Chris Smalling lär lämna permanent i sommar och Phil Jones kan också försvinna. Dessutom sägs man inte vara helt nöjd med den nuvarande mittbacksuppsättningen och dess kombinationer, inklusive Victor Lindelöf.

Klubben tar enligt uppgifterna gärna risken att återigen ställas inför en förhandling med den ökända agenten.

DAGENS KRITIK

Tottenham blev den andra Premier League-klubben efter Newcastle att permittera majoriteten av sina anställda. Beslutet, som innebär att staten står för 80 procent av dessas löner, faller inte brittisk media väl i smaken. Daily Mail påpekar att Spurs-spelarnas löner inte har sänkts samt att Daniel Levy tjänar mest av alla ordföranden i Premier League (ca 49 miljoner kronor). Dessutom fick Levy nyligen en bonus på omkring 39 miljoner kronor för ett ”väl utfört arbete” med nya arenan Tottenham Stadium...

DAGENS CITAT

”I 25 minuter hade jag svårt att dra ner luft i lungorna, det var som om min hals plötsligt inte kunde” – Pepe Reina berättar om hur det är att drabbas av coronaviruset. Målvakten menar att han inte har lämnat sitt hem på 18 dagar och ber alla att ta symptomen på allvar.

DAGENS VÄDJAN

Londons borgmästare vädjar till Premier League- och Championshipklubbar i närområdet. Sadiq Khan ska ha skickat ut ett brev till lokala klubbar och be om hjälp i kampen mot coronaviruset. Det ska både handla om lokaler samt lagläkare som möjligen kan hoppa in och ge understöd till sjukvården. Tottenham är redan djupt engagerade och Chelsea ställde tidigt sitt arenahotell till förfogande.

DAGENS TVEKAN

FA är inte helt pigga på idén att engelska klubbar snart är tänkta att ge sig ut och fullborda årets Champions League-turnering. Detta och mycket annat kommer diskuteras på en Uefa-konferens som hålls i dag, onsdag. Det är framför allt själva resandet som ses som det stora problemet.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.