Blomberg sänkte Västerås med identiska mål

Publicerad 2020-07-08

Gif Sundsvall är tillbaka på vinnarspåret.

Hemma mot Västerås briljerade Johan Blomberg med sin känsliga högerfot – två gånger om.

– Det är två väldigt lika mål, säger mittfältaren till Dplay efter 3–1-segern.

Två raka kryss fick räcka för "Giffarna" som hemma på NP3 arena såg till att gästande Västerås återvände hem med säsongens första förlust.

Men den här gången var det för omväxlings skull inte skyttekungen Pontus Engblom (sex mål efter fem omgångar) som blev matchhjälte.

Johan Blomberg hade ännu inte nätat inför kvällens drabbning, men mot Västerås small det två gånger om från mittfältarens fot, och det på nästintill identiska vis.

– Jag har spelat på vänsterkanten nu i två matcher och det fick man utnyttja med två bra avslut, säger han till Dplay.

Efter att Emil Skogh gett bortalaget ledningen snappade Blomberg åt sig bollen till vänster i motståndarnas straffområde och skruvade vackert in kvitteringen till 1–1 intill den bortre stolpen.

Lät högerfoten tala

Och med tio minuter kvar av den första halvleken bröt 32-åringen en Västeråspassning och tog på eget manér fram bollen innan han återigen placerade in bollen intill höger stolpe med kirurgisk precision från straffområdeslinjen.

– Vi har bra spelare för omställningar. Det är något som vi försöker utnyttja, säger Blomberg och fortsätter:

– Det är två väldigt lika mål. Jag är nöjd med båda.

I den andra halvleken punkterade sedan Oliver Berg matchen när han satte 3–1 för Sundsvall.

Tätt i toppen

I och med segern återtar "Giffarna" serieledningen i superettan på elva inspelade poäng och toppar tack vare bättre målskillnad än tvåan Öster. Även Växjölaget tog en bekväm seger på onsdagen och vann med 2–0 hemma mot Örgryte.

Bara en poäng bakom toppduon skuggar Halmstad som efter klara 3–0 hemma mot Norrby ligger på tio pinnar efter fem matcher.

Seger blev det även för Gais som spelade 2–1 hemma mot Dalkurd. Lika bra gick det dock inte för Ljungskile, nästjumbo i superettan, som föll med 1–3 hemma mot Brage.