Kaosscener när Lazio vände och vann mot Inter

Tre mål, ett rött kort och flera storbråk – tillslut vann Lazio med 3–1.

Inter tog ledningen mot Lazio i toppmötet under söndagen.

Tre mål, ett rött kort och flera storbråk senare hade Lazio vänt och vunnit.

Totalt elva gula kort delades ut i den irriterade matchen som slutade 3–1.

– Vi tappade vår huvuden i matchen, säger Inter-tränaren Simone Inzaghi enligt Football Italia.

Toppmötet på Olympiastadion i Rom började på ett vänligt sätt. Inter-tränaren Simone Inzaghi anslöt från Lazio inför säsongen, och möttes av uppmuntrande banderoller när han återvände till sin gamla hemmaborg.

Men när matchen blåstes igång var kärleken som bortblåst.

96 minuter senare hade vi bjudits på fyra mål, elva gula kort och en rejält irriterad tillställning som Lazio till slut vann med 3–1.

Ville ha frispark vid målet

Inzaghis manskap började klart bäst, och tog ledningen efter en kvart genom ett straffmål av Ivan Perisic.

Ledningen höll sig in i paus – men då vaknade Lazio. Ciro Immobile kvitterade från samma straffpunkt som Perisic i minut 64.

Som mest irriterat blev det när Felipe Anderson gjorde 2–1. I upprinningen till målet fick Inter-backen Federico Dimarco en tryckare och föll till marken. Domaren lät spelet gå, och Lazio gjorde mål.

– Det var oturligt att vi släppte in ett mål när Dimarco låg kvar skadad, säger Inzaghi efter matchen.

Efteråt blev Inters Denzel Dumfries och Samir Handanovic helt galna, och puttade till flera Lazio-spelare. Totalt fyra gula kort delades ut efter situationen.

Firade med motståndare – visades ut

Irritationen höll i sig matchen igenom, och efter Lazio gjort 3–1 och vunnit matchen fortsatte bråken.

Direkt efter domaren blåst av matchen hoppade Lazios Luiz Felipe upp på motståndaren Joaquin Correas rygg och firade. Agerandet ledde till stor ilska och spädde på den redan ilskna stämningen.

Enligt Felipe själv är han och Correa väldigt bra vänner, och firandet var enligt Felipe bara ett skämt. Trots förklaringen valde domare Massimiliano Irrati att ge brassen sitt andra gula kort och sedermera ett rött.

– Luiz hade ingen intention att bråka med Correa. Det hela är bara ett stort missförstånd, säger Lazio-tränaren Maurizio Sarri efter mathen.

– Correa och Felipe är bästa vänner. De har varit på flera semestrar tillsammans, säger lagkamraten Patric, som har bildbevis på sin sida.

Luiz syntes även gråta i slutet när han leddes av plan.