Fernandes förde United ett steg närmare finalen

Uppdaterad 2021-04-30 | Publicerad 2021-04-29

Manchester United pulveriserade Roma i det första semifinalmötet i Europa League.

Bruno Fernandes och Edinson Cavani blev stora segerorganisatörer – duon stod för totalt för åtta poäng.

– Vi stressade inte upp oss, utan höll hubudet högt, sade Fernandes till Sky Italia.

Även om slutresultatet skvallrar om en överkörning var det inte så matchen såg ut till en början. Trots att United tog ledningen genom Bruno Fernandes tog det bara 25 minuter för Roma att både kvittera och ta ledningen.

Edin Dzeko gjorde 2–1-målet – och han har fortfarande aldrig lämnat Old Trafford utan att göra minst ett mål eller en assist.

– Vi förväntade oss inte att Roma skulle vara så aggressiva, sade Fernandes efter matchen till Sky Italia.

Dessvärre för Roma ställde skador till det för italienarna – redan efter 37 minuter hade man vid tre tillfällen tvingats till tre byten.

– Roma hade en enorm otur med skadorna. Jag såg till exempel att Diawara (i Roma) var helt slut. Men han kunde ju inte gå ut eftersom alla byten var gjorda, sade Fernandes.

Fem mål i andra halvlek

Och direkt efter paus tog United kommandot i matchen – och mer därtill. I minut 48 kvitterade Edinson Cavani, gav sitt lag ledningen en kvart senare.

Bruno Fernandes satte spiken i kistan med ett straffmål med en halvtimme kvar. Paul Pogba och Mason Greenwood hann även de bli målskyttar innan domare Carlos Del Cerro blåste av matchen.

6–2-vinsten innebär att United har ett ordentligt övertag inför returen i Rom. Det är inte första gången Roma åker på storstryk mot engelsmännen – i Champions League-kvartsfinalen 2007 körde United över Roma på Old Trafford, och vann med 7–1. United gick då vidare med totalt 8–3.