Prislappen på Pekings supertalang

Isak Bergmann Johannesson kan vara förlorad för IFK Norrköping.

Enligt Sportexpressen kan den 18-årige islänningen vara på väg till Premier League och Wolverhampton.

Peking uppges få mellan 50 och 67 miljoner kronor för sin mittfältstalang vid en eventuell affär.

Isak Bergmann Johannesson ses som allsvenskans kanske allra största talang och har vid återkommande tillfällen uppgetts vara på olika europeiska toppklubbars radar. Scouter från England, Italien och Tyskland har länge följt 18-åringen som spås en mycket ljus framtid, både på plats i Norrköping och i landslagssammanhang med Island.

Nu kan en affär vara nära förestående, uppger Sportexpressen.

Kringgår arbetstillstånd

Det är Premier League-laget Wolverhampton som ska vara mycket intresserat av att knyta till sig den eftertraktade talangen redan till sommaren – samtidigt vill IFK Norrköping sälja Bergmann Johannesson för att rädda det ekonomiska resultatet och för att möjliggöra spetsvärvningar redan till sommaren.

Prisspannet för 18-åringen uppges vara mellan 5 och 6,5 miljoner euro, vilket i svenska kronor är någonstans mellan 51,4 och 66,7 miljoner.

Noterbart är också att Bergmann Johannesson är född i Storbritannien, vilket gör att problemen kring arbetstillstånd i samband med Brexit-reglerna inte kommer att påverka affären negativt.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.