Mål av Kulusevski i italienska cupen – igen

Ett mål och en assist.

Dejan Kulusevski är fortsatt poängstark i Coppa Italia.

Juventus vann cupmötet mot Spal med 4–0.

Om assisten från Dejan Kulusevskis högerkant var fin, var förarbetet ännu finare.

Kulusevski snodde bollen på offensiv planhalva av ett oorganiserat Spal-försvar, drog ner mot kortlinjen, snurrade bort ytterbacken och gav Gianluca Frabotta ett drömläge. 2–0 Juventus efter dryga halvtimmen spelad.

Kulusevski nöjde sig dock inte med en assist.

Med tolv minuter kvar av ordinarie matchtid sprang Kulusevski, helt omarkerad, genom det långa Spal-försvaret och la kyligt in 3–0 bakom Etrit Berisha.

Återigen noterades svensken för ett mål i den italienska cupen. Senast mot Genoa tog det bara två minuter innan Kulusevski hittade nätmaskorna.

Blev matchens spelare

Juventus vann matchen med 4–0 och slog ut det enda kvarvarande Serie B-laget i turneringen. Nu väntar ett dubbelmöte mot Inter i semifinalen. Första matchen spelas om exakt en vecka.

I italiensk media dagen efter hyllas den 20-årige svensken för sina kvaliteter när han återigen fick chansen som anfallare.

– Han spelar på många olika positioner. Jag frågade honom i dag om hur han kände för att spela anfallare för att fylla en lucka där, men han kan spela överallt, säger tränaren Andrea Pirlo.

I La Gazzetta dello Sport är Dejan Kulusevskis en av fyra spelare som når upp till betyget 7 av 10.

I Corriere dello Sport blir det samma betyg och titeln matchens lirare: ”Han var ensam om att alltid vara farlig framåt, målet var en rättvis belöning.”