Svettig kväll för Robin Olsen i Everton-målet

Kvitteringen hängde i luften.

Men tack vare Robin Olsens trippelräddning kunde Everton behålla sin leding.

Everton vann matchen mot Leeds med 2–1.

Everton fick en drömstart mot Leeds.

Efter nio spelade minuter snappade Lucas Digne upp en djupledsboll och hittade Gylfi Sigurdsson på ett inlägg från vänsterkanten. 1–0.

Andra målet kom strax innan halvtidsvilan på hörna. Dominic Calvert-Lewin, glömd av Leeds-försvaret på bortre stolpen, nickade enkelt in bollen i mål.

Trippelräddning av Olsen

Robin Olsen stod för flera avgörande räddningar och såg till att Everton kunde behålla sin ledning.

Leeds, som reducerade till 2–1 tidigt i den andra halvleken, jagade en kvittering och efter dryga timmen spelad var det nära – riktigt nära.

Robin Olsen tvingades till en trippelräddning. En räddning som blev helt matchavgörande. Efter matchen hyllades svensken av Everton-fansen och lagets tränare.

– Han vet sin roll och presterade. Han har självförtroende och vi tror på honom. Han är alltid redo, säger Evertons tränare Carlo Ancelotti till BT Sport efter matchen.

Everton ligger nu sexa i Premier League-tabellen.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se