GÖTEBORG/STOCKHOLM. Soloprestationerna visade vägen för Häcken mot Linköping.

Johanna Rytting Kaneryd bjöd på en tunnel innan hon satte matchens första mål.

– Jag älskar det läget! säger hon.

Johanna Rytting Kaneryd var pigg i inledningen av BK Häckens hemmamatch mot Linköpings FC.

Redan i den första minuten klackades hon fram av Elin Rubensson och via Cajsa Anderssons fingrar satt hennes skott i ribban.

– Det var bra att vi var påkopplade direkt, säger hon.

”Blev en tunnel – läckert”

Ledningsmålet kom en dryg kvart senare när Häcken satte i gång spelet snabbt efter en frispark. Anna Csiki spelade fram Johanna Rytting Kaneryd som bjöd på en tunnel i offensivt straffområde.

Efter finten som grundlurade Emma Lennartsson kunde inte Cajsa Andersson göra något åt Rytting Kaneryds avslut till 1-0.

– Jag älskar det läget! När jag får tid att ta emot min touch och sen kunna göra en liten vrickning. Sen var det tur att jag fick en tunnel. Men att ta sig förbi är mitt signum skulle jag säga, kommenterar Johanna Rytting Kaneryd med ett leende.

Häcken upp i serieledning

I början av andra halvlek bjöd Elin Rubensson på ett nytt klassmål. Hon drev bollen utanför Linköpings straffområde innan hon placerade in den precis intill stolpen.

– Det var härligt. Det var en lång löpning, sen vek jag bara in och hade medspelare som drog ner backarna. Och jag fick en skön träff, det ska man inte ljuga om, säger Elin Rubensson.

Hon gick dock av tidigt i matchen. Elin Rubensson är tillbaka efter en muskelskada och vill inte riskera något.

Med 20 minuter kvar av matchen fick också Nilla Fischer kliva av men det av andra skäl. Linköpings mittback Nilla Fischer blev utvisad, vilket gjorde att Häcken enkelt kunde hålla undan och vinna med 2–0.

Häckens seger tar laget upp i tabelltopp med en match mer spelad än konkurrenterna. Rosengård har en poäng mindre och spelar borta mot Umeå på söndag.

Linköping ligger kvar på fjärde plats efter förlusten.