Kalidou Koulibaly, 31, Thiago Silva, 37, Cesar Azpilicueta, 32.

Chelseas hundraåring storspelade i PL-premiären mot Everton och höll tätt.

Ett straffmål från Jorginho fastställde slutresultatet till 1–0.

Chelsea inledde PL-säsongen med att ställas mot klubbikonen Frank Lampards Everton på Goodison Park.

Då storspelade bortalagets backlinje, med nyförvärvet Koulibaly i spetsten. Trion, som tillsammans noterade 100 år, höll tätt när Londonklubben nollade sitt motstånd.

”Chelseas bästa spelare – hundraprocentig”

Hemmalaget skapade flera fina lägen, men backlinjen visade klass och avstyrde flera heta situationer i fint samspel. Inte minst när Anthony Gordon nästan sprang sig fri på en kontring. Då stod backveteranen Thiago Silva rätt placerad och lyckades bryta den sista passningen.

Jorginho blev matchhjälte för Chelsea.

I första halvlekens slutskede var det hemmalaget som skapade möjligheterna och återigen var backlinjen involverad. På tilläggstid klev Koulibaly fram och serverade Chilwell i straffområdet. Han revs ner och domaren pekade på straffpunkten. Där gjorde straffspecialisten Jorginho inga misstag och satte enkelt 1–0, vilket också skulle bli slutresultatet efter en mållös andra halvlek.

Chelseas backgigant, nyförvärvet Koulibaly, hyllades för sin insats.

– Han har gjort det bra och hittat in med fina passningar. Han har visat sin följsamhet och fysik. Han har bidragit både defensivt och offensivt, säger Jonas Olsson i Viaplays studio.

– Han har varit hundraprocentig, Chelseas bästa spelare, fortsatte Olsson.

Tränare Thomas Tuchel var nöjd med lagets insats.

– Vi fick kämpa med den fysiska biten men visade kämpaglöd och lyckades hålla nollan. En seger är en seger och det här är jätteviktigt, säger han till BBC.