Titta, därför borde Zlatan få mycket speltid i Milandebuten

Av: Michael Wagner

Publicerad:

MILANO. Får Zlatan Ibrahimovic spela från start eller ett längre inhopp är chansen till mål i Milandebuten från honom stor.

Själv har han ett annat krav för att spela.

– Minst 70 000 åskådare på läktarna, säger han.

Trots över två månader sedan senaste tävlingsmatchen när LA Galaxy åkte ur MLS-slutspelet mot Los Angeles FC är Zlatan Ibrahimovic högaktuell för spel i Milanåterkomsten när Albin Ekdals Sampdoria står för motståndet.

38-åringen har en träningsmatch med 45 minuters spel och ett mål och assist samt två träningar med Milan i benen.

Men Ibrahimovic fanns direkt med i tränaren Stefano Piolis 23-mannatrupp till matchen på måndagseftermiddagen på San Siro.

1 av 3 | Foto: Spada / TT NYHETSBYRÅN

”Tillgänglig för spel”

– Han är med i truppen och det betyder att han är tillgänglig för spel, sa Pioli vid söndagens presskonferens på Milanello på frågan om Ibrahimovic kommer spela.

Däremellan stod Pioli för en nära anmärkningsvärd hyllning av svensken

– Hans ankomst har förändrat miljön. Man kan känna det här på Milanello såväl som utanför. Ibra är inte vilken spelare som helst, det handlar inte bara om hans personlighet, det är så mycket annat också. Jag njuter verkligen av situationen, sa Pioli.

Om den 54-årige Milantränaren kollar in statistiken över Zlatans klubblagsdebuter så är fingervisningen kraftfull att Ibrahimovic borde få rejält med speltid.

Sju av Ibras nio klubblagsdebuter har innehållit spel från start eller inhopp som varat mer än 20 minuter – och resulterat i åtta mål.

Corriere Della Seras reporter stötte på Zlatan när han var på väg att lämna Milanello som siste man från träningen under söndagen.

Zlatans krav för att spela

När Ibrahimovic hörde att han då hittills bidragit till att sälja 60 000 biljetter till Giuseppe Meazza-stadion svarade Zlatan med glimten i ögat:

– 60 000? Jag vill ha åtminstone 70 000 på läktarna, annars spelar jag inte.

Logiskt sett borde Ibrahimovic starta på bänken mot Sampdoria för att komma in en bit in i den andra halvleken mot mer trötta motståndare och därmed ges chansen att göra ännu mer nytta.

Men logik och Zlatan har aldrig varit ett självklart samband.

Speciellt inte när det har gällt hans klubblagsdebuter.

LÄS VIDARE

Publicerad: