”Det är hatstormen jag är orolig för”

Forsberg tillbaka efter uppmärksammade avskedet

Av: Patrik Brenning

Publicerad:
Uppdaterad:

Emil Forsberg är tillbaka i landslaget efter den uppmärksammade hemresan från EM-kvallägret i mars.

27-åringen uttrycker nu en frustration och oro kring hatstormen som följde på avskedet.

– Jag är orolig för den, säger Forsberg.

Direkt efter 2-1-segern mot Rumänien i mars kunde Sportbladet avslöja att Emil Forsberg skulle lämna landslagssamlingen, trots att mötet med Norge fortfarande återstod. Enligt uppgifterna var 27-åringen frustrerad över att ha blivit utbytt i matchen.

Forsberg lämnade sedan mycket riktigt landslaget men förklarade själv hemresan med sina ljumskproblem. Oavsett vad blev följden en hård kritik mot mittfältaren i sociala medier.

”Försöker skydda min familj”

När Forsberg nu återigen är tillbaka i Blågult för mötena med Malta och Spanien berättar han om oron över följderna av reaktionerna.

– För mig är det okej, det skrivs väldigt mycket om oss fotbollsspelare och det får man ta. Skulle jag ha pratat med media efter matchen, skulle jag inte ha pratat? Nu tog jag ett beslut att inte prata och det skrevs om ”i vredesmod” och sådär. Om folk vill skriva det kan jag inte stoppa det och jag förstår att folk reagerar men samtidigt är det inte det jag är orolig för utan det är hatstormen som kommer efter. Folk vill skriva något och andra hakar på även om de inte har alla fakta bakom det. Tyvärr är det så. Jag försöker bara skydda min familj och det var mer det som tog hårt. Att det blev så mycket mot min familj även fast de inte ska ha någon del i det, säger Forsberg.

”Det är oroväckande”

Emil Forsberg säger att han hade en diskussion med såväl förbundskapten Janne Andersson som landslagets läkare, och via telefon även hans klubbläkare i Leipzig, i omklädningsrummet efter mötet med Rumänien. De tog då omedelbart beslutet att 27-åringen skulle lämna truppen redan nästa dag.

Mittfältaren ifrågasätter nu också hur det sedan kunde nå media så snabbt.

– Frågan man ställer sig är vad man vill få ut av det? Jag vet inte vem som sa det eller i vilken mening men det är så klart oroväckande. Men det är inget man kan styra. Jag vet inte vad jag ska säga, men det är oroväckande så klart.

Inför kvalmötena med Malta och Spanien säger Forsberg att han den här gången är redo för 90 minuter i båda matcherna.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.