Uppgifter: Immobile inblandad i spanska mutskandalen

Av: Makoto Asahara

Publicerad:

Spanien har skakats av en matchfixningsskandal.

En skandal som nu verkar ha sträckt sig över mer än bara en sydeuropeisk nation.

Enligt flera spanska medier ska både Lazioanfallaren Ciro Immobile och Serie A-klubben Frosinone ha dykt upp i den spanska polisens telefonavlyssning.

Enligt bland annat AS, Marca och Mundo Deportivo ska den stora mutskandalen som skakat om den spanska fotbollen inte enbart handla om just spansk fotboll.

I dokument från den telefonavlyssningsbaserade polisutredningen, kallad ”Operación Oikos” så framkommer det att även Serie A-aktörer ska vara inblandade i skandalen, som bland annat ska innefatta de spanska ligamatcherna Valladolid–Valencia samt Huesca–Gimnastic.

Ett namn som nämns i de transkriberade samtalen i utredningen är Lazios stjärnanfallare Ciro Immobile.

”Spelar regelbundet”

I ett samtal mellan Mattia Mariotti, som är anklagad för att styra den illegala bettingverksamheten och den förre fotbollsspelaren Carlos Aranda (även han en av de huvudmisstänkta i härvan) ska det ha nämnts att ”Immobile spelar regelbundet på matcher”.

Immobile ska enligt samtalet vara en stamkund hos en av Mariottis kontakter, som benämns som ”min vän med det långa håret”.

Foto: Luca Bruno / TT NYHETSBYRÅN

Matchfixningsförfrågan

Anklagelserna mot Serie A-klubben (eller rättare sagt numer Serie B-klubben då de åkte ur denna säsong) Frosinone är desto grövre.

Enligt den 1000 sidor långa utredningen som bland annat Marca tagit del av ska Mariotti ha föreslagit att med hjälp av en ”delegat” kontakta tre till fyra spelare med en förfrågan att fixa en match.

Serie A som liga har själva drabbats av en liknande skandal tidigare, Calciopoli-skandalen som briserade 2006, där italienska storklubbar anklagades för att ha påverkat matchresultat. Bland annat straffades Juventus med tvångsnedflyttning.

Publicerad:

LÄS VIDARE