Officiellt: Michel klar för AIK

Av: Emil Carlsvärd

Publicerad:
Uppdaterad:

Felix Michel lämnar AFC Eskilstuna.

Mittbacken har skrivit på ett treårskontrakt med de regerande mästarna AIK.

– Det är en fantastisk känsla att skriva på för en av Skandinaviens absolut största klubbar, säger Michel till klubbens hemsida.

AFC Eskilstunas mittback Felix Michel har ryktats till AIK under en tid.

Nu är spekulationerna över, då AIK under torsdagen bekräftade övergången. 25-åringen har skrivit på ett kontrakt fram till och med 15 juli 2022.

– Felix har egenskaper för att befästa och utveckla AIK:s sätt att spela. Han har både potential och färdigheter som gör att han kommer att bidra till AIK på både kort och lång sikt. Hans bakgrund, personlighet och driv passar väl in i vårt truppbygge och den identitet som vi vill att spelartruppen ska utstråla, säger AIK:s sportchef Björn Wesström i ett pressmeddelande.

”Fantastisk känsla”

Michel har spelat i AFC sedan 2018, och är lyrisk inför flytten.

– Det är en fantastisk känsla att skriva på för en av Skandinaviens absolut största klubbar och det är även det största steget i min fotbollskarriär hittills, säger svensk-libanesen i en kommentar.

Felix Michel föddes i Sverige, men spelar sedan 2018 i Libanons landslag där det hittills har blivit fem landskamper och ett mål. Moderklubben är Syrianska, där han debuterade i A-laget 2013 och tillbringade fyra säsonger - innan han i augusti 2016 skrev på för turkiska klubben Eskişehirspor.

Inför säsongen 2018 vände mittbacken hem till Sverige igen och sajnade för AFC Eskilstuna. Under fjolåret var Michel med och spelade upp klubben i allsvenskan, och i år blev det totalt 13 framträdanden från start i allsvenskan samt Svenska cupen i AFC-tröjan.

Felix Michel ansluter till AIK omgående, där han kommer att bära tröjnummer 12.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN