Djurgården hakar på i toppen efter segern mot Mjällby

Publicerad 2020-08-12

För första gången vände Djurgården ett underläge.

Då pustar Erik Berg ut.

– Väldigt viktig seger. Det hade varit otroligt tungt att inte vinna det här efter förlusten mot Hammarby, säger Erik Berg.

Derbyförlust mot Hammarby i söndags.

Då fick Djurgården 0–1 i baken redan efter fyra minuter. I mötet med nykomlingen Mjällby tog det en halvtimme. Det efter att Moses Ogbu – en av allsvenskans hetaste spelare – hittat nätet återigen och gett gästerna ledningen. Målet var 29-åringens sjätte mål på de fem senaste matcherna.

Trots att Djurgården hade mest boll mäktade laget bara med ett skott på mål under de första 45 minuterna. Men i den andra halvleken skruvade hemmalaget upp tempot och redan efter sex minuters spel nickade Emir Kujovic in 1–1. En kvart senare kom också ledningsmålet.

”En rejäl besvikelse”

Djurgården fick hörna och ytterbacken Aslak Fonn Witry prickade Jonathan Augustinsson – lagets andra ytterback – som fick stå omarkerad och nicka in vinstmålet.

– Jag brukar alltid få stanna på hörnor eller slå dem, men nu fick jag gå upp. Så nu kanske jag får gå upp i framtiden, säger Augustinsson.

Därmed hakar Stockholmslaget på i toppstriden och är i skrivande stund en poäng efter tvåan Elfsborg. Samtidigt bröts Mjällbys förlustfria svit som stannade på fyra matcher.

– Det är jätteviktigt att vi hoppade upp på hästen igen. Vi var inte bra senast (Hammarbymatchen) och det var en rejäl besvikelse. Som tur var hade vi match nu igen efter tre dagar så vi kunde komma i gång igen och hoppa på det här tåget, säger segernickaren Jonathan Augustinsson.

”Hade varit otroligt tungt”

Erik Berg var precis som resten av laget och tränarna rätt missnöjd med insatsen, men desto mer lättad över att laget för första gången den här säsongen vände ett underläge.

– Det är jätteviktigt. Vi har fått ett mål i röven tidigare och inte lyckats vända. Det kan sätta sig mentalt i spelare. Så hade vi åkt på en förlust – efter förlusten mot Hammarby – i kväll så hade det varit otroligt tungt.

Även om poängskörden är godkänd kräver Berg mer av sig själv och laget.