Dani Alves mål på övertid gav en poäng till Brasilien.

Det är fortsatt tungt för de gröngula. I natt lyckades de med nöd och näppe rädda en poäng mot Paraguay på övertid.

Däremot kan det ha lossnat lite för Argentina.

Varken Brasilien eller Argentina hade fått någon bra start på VM-kvalet med bara två segrar på de första fem matcherna. Och svårigheterna att få till målproduktionen fortsatte i natt för Brasilien.

De gröngula kom till avspark i Asuncion utan avstängda Neymar och David Luiz, och fick se sig ligga under med 2–0 redan i inledningen av andra halvlek. Första målet var ett skott från Bundesligaspelaren Dario Lezcano som i 40:e minuten gick över Allisson i mål och in. 2–0-målet för hemmalaget kom psykologiskt i 49:e minuten av Edgar Benitez.

I det här läget var Paraguay förbi Brasilien i tabellen, men Ricardo Oliveiras reducering i 79:e minuten och Dani Alves kvittering 90 sekunder in i stopptiden gav åtminstone en poäng och behållet övertag i tabellen.

Cavani avgjorde

Bättre gick det för Lionel Messis Argentina. Efter en märklig måltorka i kvalets inledning – två mål på fyra matcher – kom en mera planenlig utgång i natt mot Bolivia. Gabriel Mercado gav dem ledningen i 19:e minuten innan Messi satte sitt 50:e mål för landslaget tio minuter senare. Nu är han bara sex mål från Gabriel Batistutas nationsrekord.

Zlatan Ibrahimovics anfallskollega i PSG, Edinson Cavani, såg till att Uruguay fick med sig tre poäng från mötet med Peru. Hans 1–0 kom i inledningen av andra.

Uruguay toppar nu tabellen på samma poäng som Ecuador, som i natt fick notera sin första förlust i kvalet. Argentina parkerar på tredjeplatsen medan Brasilien är kvar längre ner med sex poäng, samma som Paraguay på sjunde.