Publicerad 2022-09-20

Stina Blackstenius har hittat nätet i Champions League-kvalet.

26-åringen gjorde mål när Arsenal spelade 2–2 mot Ajax.

Arsenal FC

Arsenal fick en tuff start hemma mot Ajax i Champions League-kvalet. Bortalaget tog ledningen i den 18:e minuten genom Romée Leuchter. Det dröjde dock bara fem minuter innan Londonklubben kvitterade.

Rafaelle Souza prickade ribban med en nick och returen hamnade hos Stina Blackstenius. Svenskan gjorde inget misstag från nära håll och 1–1 var ett faktum.

PLUS: Lönelista 2022: Så mycket tjänar spelarna i damallsvenskan

I den andra halvleken tog Arsenal över matchen, och 2–1-målet från Kim Little kom logiskt. Lina Hurtig, som startade matchen, blev utbytt i den 57:e minuten och drygt 20 minuter senare byttes även Blackstenius ut.

Kort därefter studsade Ajax tillbaka. Efter en tilltrasslad situation blev Romée Leuchter tvåmålsskytt när hon tryckte in 2–2, vilket även blev slutresultatet i matchen.

Returen spelas i Nederländerna på onsdag nästa vecka. Vinnaren av dubbelmötet kommer att spela i Champions Leagues gruppspel i höst.

Sportbladet sänder Rosengårds och Häckens matcher i CL-kvalet.