Ny succé för Rashford – nytt mål efter soloräd

Uppdaterad 2023-01-26 | Publicerad 2023-01-25

Manchester United vann bortmötet med Nottingham Forest med 3–0 i den engelska ligacupen.

Marcus Rashford, 25, gav gästerna ledningen efter en snygg soloräd.

– Just nu är han ostoppbar, säger den tidigare anfallaren Clinton Morrison till BBC Radio.

Manchester Uniteds Marcus Rashford är i storform.

På de sex senaste ligamatcherna har det blivit fem mål och en assist. I den första av två semifinaler i den engelska ligacupen mot Nottingham Forest slog han till igen – efter en imponerande soloräd.

Från egen planhalva

Anfallaren tog emot bollen på egen planhalva och sprintade förbi samtliga hemmaförsvarare, innan han distinkt hittade luckan vid målvaktens första stolpe – framför ögonen på den engelske förbundskaptenen Gareth Southgate.

PLUS: 70 min bara om Man United med Niva – lyrisk över nyförvärvet

Manchester United, med Victor Nilsson Lindelöf i startelvan, utökade också ledningen innan paus. Nyförvärvet Wout Weghorst var snabb på en retur till 2–0 och gjorde sitt första mål för klubben.

Elanga inbytt

Rashford blev sedan utbytt tidigt i den andra halvleken. På tv-bilderna kunde man se hur 25-åringen såg obekväm ut och tog sig för revbenen.

Anthony Elanga, 20, byttes senare in och noterades för en assist då han spelade fram Bruno Fernandes till 3–0. Vilket också blev slutresultatet.

Nu väntar en retur på Old Trafford om en vecka. Vinnaren av dubbelmötet ställs mot antingen Newcastle eller Southampton i finalen på Wembley.

Handla vinterns hetaste prylar i Sportbladet Shop!