Sedan vände Brentford och Tottenham är nu på väg att missa Europa-spel.

– Vi har det inte i egna händer nu, konstaterar Spurs-tränaren Ryan Mason.

Det krävs ett mindre mirakel för att Tottenham ska knipa sjätteplatsen som innebär spel i Europa League nästa säsong.

Tottenham har nu bara en match kvar att spela i Premier League och är en poäng bakom sjätteplacerade Brighton som har tre matcher kvar.

Lördagens hemmamatch mot Brentford blev en dyster historia för Spurs eftersom bortalaget vände och vann med 3–1.

Dejan Kulusevski.

Bryan Mbuemu tvåmålsskytt

Dejan Kulusevski stod för en liten, liten assist till Tottenhams ledningsmål. Han petade till bollen på en frispark innan Harry Kane dunkade in den i krysset.

Sedan gjorde Bryan Mbuemu två mål i den andra halvleken innan Yoane Wissa avslutade målskyttet när han satte 1–3.

– Målen vi släppte in var dåliga. De var det bättre laget i andra halvlek och förtjänade att vinna, säger tränaren Ryan Mason till BBC.

Inte i egna händer

Tottenham ligger åtta i Premier League och måste passera Aston Villa om man ska knipa sjundeplatsen som innebär spel i Europa Conference League.

– Vi har det inte i egna händer nu. Vi får se vad de andra lagen gör och försöka vinna mot Leeds, säger Ryan Mason.

Brentford har också en liten chans att nå Europa Conference League. Laget ligger på nionde plats, en poäng bakom Tottenham.