Publicerad 2023-05-28

Straffsumpare senast mot Hammarby.

Hemma mot Kif Örebro tog Rosengårds stjärna Olivia Schough revansch.

Hon gjorde båda målen när Rosengård vann med 2–1 i Caroline Segers comeback.

Det var en besviken Olivia Schough efter 2–2-matchen borta mot Hammarby i måndags. Då missade hon att från straffpunkten skjuta hem segern till Rosengård som fick åka hem till Malmö med en poäng.

Den här gången var det gladare miner.

Två mål på tre minuter

Emilia Larsson gick omkull i straffområdet och Schough fick chansen från elva meter – och den här gången var hon säkerheten själv. 32-åringen satte bollen säkert i ena hörnet för 1–0 i den 58:e minuten.

Tre minuter senare höll hon sig framme igen. Schough fick bollen lite till skänks i straffområdet, tog med bollen i steget och placerade in 2–0.

Fyra minuter skulle dock Örebro reducera i 65:e minuten genom Maja Bodin.

Comeback för Seger

Från hemmapubliken jublades det flitigt vid målen men i 71:a minuten steg ljudnivån ytterligare. Då byttes nämligen Caroline Seger in.

38-åringen skadade sig i landskampen mot Norge den 11 april och har varit borta från spel sedan dess.

– Otroligt skönt. Jag har fått jobba hårt – igen, säger Seger i Viaplay.

Ett viktigt steg för Seger som siktar på en VM-plats i sommar.

– VM är såklart ett mål, men nu är jag här med FC Rosengård och fokuserar på det. Så om jag spelar bra fotboll här så kommer det att ta mig till VM, säger hon.

Rosengård vann matchen med 2–1 och är därmed återigen på vinnarspåret efter två oavgjorda matcher.