Tottenham vann övertygande i Londonderbyt

Uppdaterad 2022-09-05 | Publicerad 2022-09-03

Tottenham vann komfortabelt mot Fulham, 2–1.

Harry Kane var glödhet och är nu ensam trea på listan över flest mål i Premier League genom tiderna.

Det var hemmalaget som började matchen piggast och hade flera heta chanser. Redan i den tionde minuten nickade Tottenhams stjärnanfallare Harry Kane bollen i mål efter ett lågt inlägg från vänster, som dessvärre blev avvinkad för offside.

I den 40:e minuten skulle Tottenham spräcka målnollan i matchen. Hemmalaget vann boll högt upp i plan, Pierre Emile Höjbjerg väggspelade med Richarlison strax innanför straffområdet (som startade i stället för Kulusevski) och sköt bestämt in bollen i mål bakom Fulhams tyske målvakt Bernd Leno.

Tottenhams stabila 1–0-ledning skulle stå sig halvleken ut.

PLUS: Rankar: 20 hetaste övergångarna i Premier Leagues historia

Tottenham kontrollerade matchen

Den andra halvleken började som den första slutade, Tottenham hade stort bollinnehav och Fulham försökte förgäves skapa bra målchanser.

I den 75:e minuten kom utökningen för Tottenham. Vänsterbacken Ryan Sessegnon fick bollen, efter en tillknäppt situation, till en framlöpande Kane i straffområdet och stötte in 2–0.

I och med målet passerar Kane Andy Cole på tredjeplats som Premier Leagues bästa målskytt genom tiderna. Samme Kane byttes därefter ut mot Dejan Kulusevski i den 78:e minuten.

Lite nerv på slutet

En reducering för Fulham skulle även komma tillslut. Och vem skulle det vara om inte serben Aleksander Mitrovic.

I den 83:e minuten fick Mitrovic en långboll, tog ner den fint, dribblade förbi försvararen Cristian Romero och smällde in den i högra krysset. Fulham tryckte på för en kvittering på slutet men Tottenham stod emot och vann med 2–1.

I Tottenhams nästa Premier League-match möter de regerande mästarna Manchester City på lördag den 10 september.