Publicerad 2021-10-21

Bodö/Glimt 6. Roma 1.

Ja, du läste rätt.

José Mourinhos Roma blev i kväll fullständigt pulveriserade av den norska serieledaren i Europa Conference League.

Bodö/Glimt vann den norska ligan överlägset förra säsongen vilket tog de till Europaspel där man nu imponerar stort.

I hemmamatchen mot José Mourinhos Roma i tredje gruppspelsomgången av Europa Conference League blev det en total överkörning när norrmännen vann med 6–1.

Norrmännen öppnade matchen strålande och hade 2–0 redan efter 20 minuter. Roma skulle få in en reducering efter 35 minuters spel men sedan skulle allt handla om de norska serieledarna.

Haalands polare gjorde mål

I den 52:a minuten satte 21-årige anfallaren Erik Botheim, och enligt hans egna Instagram bra kompis med Erling Braut Haaland, sitt andra mål för kvällen till 3–1. Men han var inte färdig där.

Roma som hade ett reservbetonat lag bytte in stjärnor som Henrikh Mkhitaryan, Tammy Abraham och Lorenzo Pellegrini men trots det skulle hemmalaget bara fortsätta ösa in mål.

Inom loppet av nio minuter från matchminut 71 till 80 så sprang Bodö/Glimt ifrån till sanslösa 6–1. Erik Botheim låg bakom flera av målen och gjorde totalt två mål och tre assist i matchen.

Bodö/Glimt leder gruppen

Enligt statistiktjänsten OptaPaolo var det här första gången någonsin som ett lag tränat av Mourinho släppte in sex mål i en officiell match.

I och med segern leder nu Bodö/Glimt gruppen före just Roma. Om två veckor möts lagen igen, då i Rom och det återstår att se om José Mourinho får revansch då.