Frälste United mot Arsenal

Uppdaterad 2021-12-03 | Publicerad 2021-12-02

Petad senast.

I stormötet med Arsenal var Cristiano Ronaldo tillbaka.

Då avgjorde han matchen och blev först i världshistorien att nå milstolpen 800 mål.

Bänkad mot Chelsea i helgen och säkerligen en aning bitter över att ärkerivalen Leo Messi vunnit ytterligare en guldboll.

Ja, det var som upplagt för en Cristiano Ronaldo-kväll på Old Trafford på torsdagen.

Och precis så blev det.

I den 52:a minuten, vid ställningen 1–1, höll han sig framme och tryckte in sitt första mål för kvällen.

Det var Ronaldos 800:e mål i seniorkarriären (klubb- och landslag), en milstolpe han är först i historien att uppnå.

Ny straffskytt

Det stannade inte där.

I den 70:e minuten, efter att Martin Ödegaard kvitterat till 2–2, fick Manchester United straff.

Senast det hände, mot Aston Villa i slutet av september, fick landsmannen Bruno Fernandes – som länge varit förste straffskytt – förtroendet, men missade.

På torsdagskvällen var det Ronaldo som klev fram.

Han var iskall och bombade in slutresultatet 3–2.

Rangnick redo – Carrick lämnar

Segern gör att United klättrar till en sjunde plats i tabellen. Härnäst (på söndag) väntar Crystal Palace. Då kommer nye tränaren Ralf Rangnick att leda laget.

Tysken satt på läktaren mot Arsenal eftersom det dröjt att få arbetstillståndet beviljat.