Juventus behövde vinna för att undvika ett nytt Champions League-fiasko.

Det gick inte hela vägen – trots stor dramatik och en man mer i 65 minuter.

– Det här förändrar hela vår säsong, säger Juventusförsvararen Matthijs de Ligt.

Juventus var piskat att vinna för att inte åka ur Champions League redan i åttondelsfinalen.

Det såg länge hopplöst ut. Det såg ett tag klart ut. Men det gick inte hela vägen. Praktfiaskot blev ett faktum efter 120 minuters total dramatik.

Kvällen hade knappast kunnat starta värre för den italienska mästaren. Innan 20 minuter ens var spelade gjorde Juventus-backen Merih Demiral ned Portos Mehdi Taremi i straffområdet.

Huvuddomare Björn Kuipers valde att peka på straffpunkten till Juventus-spelarnas stora förtret.

Sergio Oliveira stegade fram för att förvalta elvameterssparken – och gjorde det med den äran.

1–0 för Porto, och Juventus behövde göra minst två mål för att ha en chans att ta sig vidare. ”Juve” gjorde tre – men det räckte inte ändå.

Vi kommer dit.

Mäktig upphämtning

I halvtid efterlyste Viaplays och Sportbladets Erik Niva Cristiano Ronaldo, som brukar kliva fram i den här typen av matcher.

I stället var det Federico Chiesa som fick fart på saker och ting.

Den italienske yttern svarade för dubbla mål – och vips! – så var det förlängningsläge.

Däremellan gjorde även Portos Taremi bort sig, när han plockade på sig två gula kort inom loppet av en minut.

Det var uppdukat för Juventus.

Kulusevski inbytt – stor förlängningsdramatik

Juventus var ruskigt nära att avgöra innan full tid, men fick nöja sig med förlängning.

Där var Porto starkast.

Trots en man mindre sedan matchminut 54.

Trots att Dejan Kulusevski fick hoppa in i den 102:a minuten.

Oliveira klev fram på nytt för en fast situation. I ett frisparksläge lurade han muren, och kuppade in bollen därunder. Wojciech Szczesny hann inte reagera. Ronaldo?

Han vände ryggen till.

– Helt uppriktigt är det i första hand hans mål, säger Erik Niva i Viaplay.

Adrien Rabiot gav åter Juventus ledningen, men det var inte Juventus kväll.

3–2 i matchen. 4–4 totalt. Porto vidare på bortamål.

Därmed är Portos jätteskräll ett faktum.

Juventus, då? Storlaget åker ur Champions Leagues åttondelsfinal mot ett på pappret svagare motstånd för andra säsongen i rad.

– Det här är väldigt tufft. När man spelar mot tio man i nästan en hel match är det tufft att åka ut, säger försvararen Matthijs de Ligt till Sky Italia.

– Det här förändrar hela vår säsong, då vi var inställda på Champions League-spel – nu är vi utslagna redan i mars.