AVSLÖJAR: Spartaks pris på Jordan – från 150 miljoner kronor

Succén i Spartak Moskva gör Jordan Larsson, 23, till högvilt i sommarens transferfönster.

Enligt initierade källor säljer inte den ryska storklubben anfallaren för under 150 miljoner kronor.

– Jordan följs av klubbar från de största ligorna, säger agenten Michael Jansen.

Wagner
Wagner

I måndags gjorde Jordan Larsson matchavgörande 2-1 mot Khimki i 89:e minuten och tog sitt Spartak ett stort steg mot en kvalplats till Champions League.

Målet var formstarke Larssons 15:e i ligan, hans sjunde under de nio senaste matcherna, och lyfte honom till tredjeplatsen i den ryska skytteligan.

Med sina fem målgivande passningar är den tidigare Helsingborgs- och IFK Norrköpingspelaren även delad fyra i assistligan.

Framgångarna har fått uppgifterna och ryktena kring storklubbars intresse för 23-åringen att snurra allt snabbare. 

Goal har uppgett att Borussia Dortmund och West Ham står främst i ledet efter Larsson. Enligt sajten är Dortmund på jakt efter spelare att ersätta superstjärnan Erling Haaland som sannolikt säljs i sommar.

Priset Spartak begär

Enligt flera ryska initierade källor som Sportbladet har varit i kontakt med kommer inte Spartak Moskva att släppa i väg Jordan Larsson för under 150 miljoner kronor, trots stagnerade övergångssummor i skuggan av coronapandemin.

Den ryska idrottsgiganten baserar utgångspriset på de större försäljningar klubben gjort tidigare och digniteten på intresserade klubbar.

Jordan Larsson representeras av agenten Michael Jansen, son till Rob Jansen som under många år företrätt spelaren och numera tränaren Henrik Larsson.

– Jordan är ambitiös. Det vet Spartak om och de vet också att han trivs i klubben. Det är en bra kombination för att kunna ha öppna och respektfulla diskussioner, säger Michael Jansen till Sportbladet. 

– Han följs av klubbar från de största ligorna men just nu är Jordans fokus på ligaavslutningen, att nå Champions League och förhoppningsvis spela i EM med Sverige.

Tränaren Domenico Tedesco lämnar klubben i sommar och ersättaren uppges bli portugisen Rui Vitoria i ett Spartak som på kort tid haft tre olika VD/klubbchefer.

Trots Larssons succé och ett kontrakt som går ut sommaren 2023 har klubben inte inlett några förhandlingar om en kontraktsförlängning.

”Måste” sälja i sommar

Det gör att en försäljning i sommar krävs om man ska få riktigt bra betalt för svensken.

Jordan Larsson meddelar vänligt men bestämt att han inte ger några intervjuer för tillfället utan fokuserar på säsongsavslutningen.

I en intervju med Sportbladet tidigare i våras sa han:

– Mitt mål är att spela i en topp 5-liga. Det sa jag även innan jag skrev på för Spartak. Det har gått bra här, jag trivs hur bra som helst både på planen och vid sidan om. Sedan får vi se vad som händer i sommar eller längre fram.

– Jag vet att det finns lite intresse. Men jag har sagt att jag inte vill veta så mycket innan det är konkret, sa Jordan Larsson då till Sportbladet.

IFK Norrköping fick drygt 40 miljoner kronor när Larsson såldes till Spartak sommaren 2019. Enligt NT har Peking en mindre vidareförsäljningsklausul om Jordan Larsson lämnar Spartak Moskva.

Läs mer om vårens och sommarens fotbollsfester:

EM i fotboll 2021: Guide med datum, spelschema och tv-tider
Champions League-final 2021 (herrar): Allt inför Manchester City–Chelsea
Europa League-final 2021: Allt inför Manchester United–Villarreal
Champions League-final 2021 (damer): Allt inför Barcelona–Chelsea

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.